Ο Γιώργος Νταλάρας απαντά στους Ράδιο Αρβύλα για την «παντόφλα»

Γιώργος Νταλάρας

Τι τον παρακίνησε να γράψει το συγκινητικό μήνυμα για τον θάνατο του Τζίμη Πανούση;

Μια εκ βαθέων εξομολόγηση κάνει στο «Secret» των Παραπολιτικών ο Γιώργος Νταλάρας, με αφορμή τη νέα του δισκογραφική δουλειά -σε συνεργασία με τον Γιώργο Καζαντζή-, που έχει τον τίτλο «’Ερωτας ή τίποτα». Ο ερμηνευτής, σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, απαντά στη Σάσα Σταμάτη για τους Ράδιο Αρβύλα και την «παντόφλα», αλλά και για την απώλεια του Τζίμη Πανούση.

[dfp_ads id=236982]

Γελάσατε με τη σύζυγό σας Αννα που είχαν αφήσει υπονοούμενα οι «Ράδιο Αρβύλα ότι «τρώτε παντόφλα»;
Είναι πολύ σπουδαία η Αννα και η σχέση μας είναι σπάνια. Είναι το «αντίδοτο» που με κάνει να πατάω στη γη. Το θυμάμαι πραγματικά το περιστατικό που λέτε! Την ημέρα μιας μεγάλης συναυλίας για το Προσφυγικό στο Μέγαρο Μουσικής, όταν ήμασταν με την Ελευθερία, τον Λαυρέντη, τον Μάριο και πολλούς άλλους καλλιτέχνες, ένας νεαρός δημοσιογράφος, σαν να μην ήξερε πού ήταν, σαν να μην κατάλαβε τίποτα, προφανώς γιατί έτσι δούλευε αυτή η εκπομπή, με ρώτησε για κάτι εντελώς άσχετο με τη συναυλία. Εγώ ήμουν έτοιμος να αρχίσω το κήρυγμα περί ποιότητας. «Φωνή βοώντος εν τη ερήμω» δηλαδή. Πετάχτηκε, που λες, η Αννα και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Οταν τη ρώτησα μετά γιατί το έκανε, μου είπε: «Κουτσομπολιό ήθελαν, θα το έχουν. Καλύτερα να τα βάλουν μαζί μου παρά να υποβαθμίσουν την ουσία και τη σοβαρότητα της εκδήλωσης».

Παρόλο που είχατε έντονη δικαστική διαμάχη με τον Τζίμη Πανούση, γράψατε για εκείνον κάτι πολύ συγκινητικό. Τι σας παρακίνησε να το κάνετε;
Τίποτα δεν με παρακίνησε. Με συγκλόνισε η αλήθεια, το τραγικό γεγονός. Η διαμάχη τελειώνει στο δικαστήριο. Σε ανθρώπινο επίπεδο ξαφνιάστηκα και λυπήθηκα βαθιά.