Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ξεκαθαρίζει – «Δεν γίνεσαι καλός μάγειρας μέσα από το MasterChef»

Δημήτρης Σκαρμούτσος

"Τώρα μετατράπηκε σε ριάλιτι. Εγώ ήμουν αντίθετος σε αυτό και έτσι αποχώρησα" τονίζει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος.

Με αφορμή τη νέα τηλεοπτική του εκπομπή, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μίλησε στο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου. Ο γνωστός αναφέρθηκε μέσα σε όλα στα ριάλιτι μαγειρικής, όπως το MasterChef και τη βοήθεια που προσφέρει η αναγνωρισιμότητα στους νέους μάγειρες.

«Όσο ήμουν εγώ υπήρχαν αρκετά ικανοί, που με σκληρή δουλειά θα μπορούσαν να γίνουν πολύ καλοί. Είναι μια διέξοδος, όμως, δεν γίνεσαι καλός μάγειρας μέσα από το MasterChef. Δεν είναι ο σωστός δρόμος μέσα από μια τηλεοπτική εκπομπή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Σκαρμούτσος. «Πρέπει να έχεις κάποια εκπαίδευση να έχεις κάνει την πρακτική σου, να έχεις ανοίξει τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες.

«Το MasterChef είναι μια εμπειρία και η αναγνωρισιμότητα υπάρχει, είτε είναι καλή είτε κακή. Τώρα βέβαια μετατράπηκε σε ριάλιτι. Εγώ ήμουν αντίθετος σε αυτό και έτσι αποχώρησα. Αυτά τα αποφασίζει το κανάλι, το πως θα γυριστεί μια εκπομπή. Έχω λάβει μέρος σε τρία MasterChef στο MEGA όπου δεν υπήρχε καθόλου το κομμάτι του ριάλιτι. Αν η εντολή είναι συγκεκριμένη, όλοι είναι συγκεκριμένοι και εγώ θεώρησα πως δεν μπορούσα να το εξυπηρετήσω αυτό.