Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος απαντά για τον Έκτορα Μποτρίνι και την εκπομπή “Εφιάλτης στην κουζίνα”

Δημήτρης Σκαρμούτσος

Θα μπορούσε να υποστηρίξει ένα τέτοιο κόνσεπτ;

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, σε συνέντευξη που έδωσε στο Page 2 της Νέας Σελίδας και για τον Γιάννη Πουλόπουλο, μίλησε για τις τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής, τον Έκτορα Μποτρίνι και το “Εφιάλτης στην κουζίνα”.

Ως τηλεθεατής ποια εκπομπή μαγειρικής σου έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον;

Οι εκπομπές του Άκη Πετρετζίκη είναι διαχρονική αξία, γιατί κάνει πάντα πολύ καλή δουλειά. Μου άρεσε πολύ και η ταξιδιωτική εκπομπή του Βασίλη Καλλίδη. Έχει πολύ ωραία εικόνα!

Πολλοί λένε ότι το να είναι κάποιος καλός τηλεοπτικός σεφ, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και καλός μάγειρας.

Δεν συμφωνώ καθόλου με αυτό. Η πλειοψηφία των σεφ που είναι σε μία εκπομπή στην τηλεόραση έχουν ή δουλεύουν σε κάποιο εστιατόριο. Δηλαδή, τι; Αν ένας σεφ μαγειρεύει στην τηλεόραση, δεν μαγειρεύει; Έχω ακούσει να χρησιμοποιείται ο όρος «τηλεοπτικός σεφ» από συναδέλφους μου και θεωρώ ότι το έκαναν από κακία, θέλοντας να υποβιβάσουν τον άλλον. Για εμένα, δεν υπάρχει καμία διαφορά! Ίσα- ίσα αν λέμε ότι η μαγειρική στην Ελλάδα έχει κάνει άλματα, αυτό οφείλεται στην προβολή που πήρε μέσα από την τηλεόραση.

Θα μπορούσες να φανταστείς τον εαυτό σου, σε μία εκπομπή σαν τον «Εφιάλτη στην κουζίνα»;

Όχι. Νομίζω ότι δεν θα μου ταίριαζε καθόλου. Αυτό ήταν ένα ριάλιτι που στήθηκε πάνω στον Gordon Ramcey, ο οποίος είναι μία εξαιρετική μαγειρική προσωπικότητα. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να εξυπηρετήσω ένα τέτοιο κόνσεπτ.

Ο Έκτορας Μποτρίνι πιστεύεις ότι ήταν καλός στη συγκεκριμένη εκπομπή;

Ναι. Θεωρώ ότι εξυπηρέτησε το κόνσεπτ σωστά.