Ο Δημήτρης Πετρόπουλος συγκινεί για την απώλεια – «Πως να τη βγάλω από τη μνήμη μου»

Δημήτρης Πετρόπουλος

"Δεν μπορώ να το αφομοιώσω" εξομολογείται ο Δημήτρης Πετρόπουλος.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Πετρόπουλος στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου με αφορμή την θεατρική παράσταση Ποντικοπαγίδα. Μέσα σε όλα, μάλιστα, ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στη σημασία του έρωτα, την απώλεια και τη δύσκολη διαχείριση στο φευγιό της συναδέφλου του, Ανέζας Παπαδοπούλου.

Έχετε κάνει ακρότητες για τον έρωτα;

Ακραίος είναι ολόκληρος ο τρόπος που τον βιώνω.

Πέφτετε στα πατώματα;

Τα πατώματα είναι πολύ κοντά, πάω πολύ πιο κάτω (γέλια). Δεν υπάρχει ελεγχόμενος έρωτας. Όταν ξεκινάω μια σχέση νομίζω ότι θα είναι για πάντα. Έχω καταρρεύσει για χωρισμό μου, έχω διαλυθεί, γιατί συνειδητοποίησα πώς τέλειωσε το παραμύθι. Μια προδοσία πάντως με καταρράκωσε. Ήταν ένα βαρύ πένθος που κράτησε για καιρό. Στην Ήπειρο που μεγάλωσα τα πένθη τα βιώνουμε χορταστικά. Έτσι έχω μεγαλώσει. Δεν μου αρέσει όταν βλέπω ανθρώπους να αμύνονται στη στεναχώρια. Τον Ιούλιο έχασα ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο για μένα την Ανέζα Παπαδοπούλου και ακόμη δεν μπορώ να το αφομοιώσω. Πώς να τη βγάλω από τη μνήμη μου, είναι συστατικό μου.

Ο έρωτας έχει θέση στη ζωή σας;

Δεν ξέρω αν ερωτεύομαι επειδή δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Δεν έχω μπει στο συλλογισμό του να αναρωτηθώ τι νιώθω, τι δεν νιώθω. Έχω πάντα ερωτικά αντικείμενα γύρω μου που με εμπνέουν. Στην ηλικία μου πάντως ο έρωτας δεν είναι κατακούτελος και από την πρώτη στιγμή. Προλαβαίνεις, αν θες, να ανασυνταχθείς. Οι πολύ ζαλιστικοί έρωτες στις προχωρημένες ηλικίες κινδυνεύουν να γίνουν παρωδία. Έχω χάσει πάντως τα ζύγια μου στον έρωτα και πολύ έντονα μάλιστα. Έχω πάθει ίλιγγο… ψυχοσωματικό (γέλια). Να αιωρούμαι στο διάστημα. Μαγική αίσθηση. Ανεκτίμητη.