Ο Χάρης Σώζος εξομολογείται για το Δις εξαμαρτείν: «Δεν ήμουν κανένα παιδαρέλι για να καβαλήσω καλάμι»

Χάρης Σώζος

Δείτε όλα όσα είπε ο Χάρης Σώζος για τη σειρά «Δις εξαμαρτείν».

Στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ tv» και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε συνέντευξη ο ηθοποιός Χάρης Σώζος, ο οποίος μίλησε και για την επιτυχημένη σειρά του Mega, το «Δις εξαμαρτείν».

28 χρόνια μετά το Δις εξαμαρτείν, η σειρά πρόκειται να επαναπροβληθεί στο Mega. Πώς αισθάνεστε;

Αγαπώ πολύ το «Δις εξαμαρτείν», γιατί ήταν το πρώτο σίριαλ που έκανα στην ελληνική τηλεόραση. Είχα περάσει υπέροχα. Θα αισθανθώ περίεργα να δω τον εαυτό μου έπειτα από τόσα χρόνια. Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα. Φαντάζομαι ότι θα είναι ανάμεικτα. Χαρά, νοσταλγία αλλά και αγωνία γιατί τα χρόνια περνούν.

Τότε όμως αντιμετωπίσατε τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε το «Δις εξαμαρτείν» με πολλή ψυχραιμία και δεν καβαλήσατε το καλάμι.

Όταν συμμετείχα στο «Δις εξαμαρτείν» μετρούσα ήδη είκοσι χρόνια παρουσίας στο θέατρο. Είχα πατήσει αρκετά στα πόδια μου. Είχα παίξει στα σπουδαιότερα διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ, αποκτώντας τεράστια υποκριτική εμπειρία. Δεν ήμουν κανένα παιδαρέλι για να καβαλήσω το καλάμι και να θεωρήσω ότι κάτι έγινα. Είχα το μυαλό στο κεφάλι μου. Μπήκα στο θέατρο για να υπηρετήσω την τέχνη και όχι για να υπηρετήσει η τέχνη εμένα.

Δείχνετε ένας άνθρωπος ουσίας. Πώς αντιδράτε όταν συναντάτε τα λεγόμενα «ψώνια του χώρου»;

Δεν αντιδρώ, δεν έχει νόημα. Ο καθένας πορεύεται με τα μυαλά που έχει. Εμένα το σκεπτικό μου ήταν να έχω διάρκεια στο χρόνο και το χώρο. Ήμουν συγκεντρωμένος στην τέχνη μου και δεν με ενδιέφερε να βρίσκομαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας με κουτσομπολιά, ερωτικά τρίγωνα και τετράγωνα ή συμπεριφορές ντίβας. Ήμουν αφοσιωμένος στο θέατρο. Δεν ασχολήθηκα με την υποκριτική επιζητώντας την αναγνωρισιμότητα, όπως συμβαίνει συχνά πλέον με αρκετά παιδιά που επιλέγουν αυτό το επάγγελμα.