Ο ‘Αρης Καβατζίκης όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

ΑΡΗΣ ΚΑΒΑΤΖΙΚΗΣ

Δείτε φωτογραφίες από το προσωπικό άλμπουμ του γνωστού δημοσιογράφου...

Ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης, μόνιμος κάτοικος Αθηνών εδώ και χρόνια, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και να διαπρέψει στα περιοδικά, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, διατηρώντας παράλληλα ένα διακριτικό προφίλ. Ο γνωστός δημοσιογράφος ξεφυλλίζει το άλμπουμ της ζωής του μαζί με την Σάσα Σταμάτη στην εφημερίδα On Time. Σε αρκετές από τις φωτογραφίες όπως θα διαπιστώσετε, ο Άρης Καβατζίκης είναι αρκετά διαφορετικός από την γνώριμη σημερινή εικόνα του.

Γεννήθηκε στους γραφικούς Κήπους, στα Ζαγοροχώρια, καθώς ο πατέρας του ήταν διοικητικό στέλεχος στην Αγροφυλακή και είχε αρκετές μεταθέσεις και μετακινήσεις. Γι’ αυτό τελείωσε το δημοτικό σχολείο στα Τρίκαλα Θεσσαλίας, το γυμνάσιο στη Ρόδο και το λύκειο στην Θεσσαλονίκη. Κάθε φορά αποχαιρετούσε τους φίλους του και ήταν υποχρεωμένος να κάνει καινούριους. Ίσως και για αυτό να έγινε ευπροσάρμοστος. Τα παιδικά του καλοκαίρια είχαν άρωμα Χαλκιδικής, καθώς περνούσαν κάθε καλοκαίρι οικογενειακώς στο σπίτι του, στην Κασσάνδρα και κολυμπώντας στο Ποσείδι. Η μητέρα του ήταν εκείνη που τον έκανε να αγαπήσει από παιδί το θέατρο και τον κινηματογράφο. Τον έπαιρνε μαζί της, όπου επιτρεπόταν.

Σπούδασε Ιταλική Φιλολογία, αλλά τον κέρδισε πολύ νωρίς η δημοσιογραφία. Η πρώτη και πιο δυνατή επαγγελματική του οικογένεια ήταν εκείνη που δημιούργησε στο περιοδικό «Close Up» της Θεσσαλονίκης (2002), η πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή ήταν στον 92,8 Ελληνικό FM με τη Μαρία Αμανατίδου (2003), ενώ η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην τηλεόραση ήταν ως ανταποκριτής από την Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2007, ως αρχισυντάκτης του εβδομαδιαίου περιοδικού «Ηello».

Φέτος ο Άρης Καβατζίκης θα είναι στην πρωινή εκπομπή του MEGA στο πλευρό της Δανάης Μπάρκα.