Ο Αργύρης Ναστόπουλος αποκαλύπτει πώς είχαν επιλεγεί τα μέλη του συγκροτήματος ONE

ONE

Ποιες ήταν οι αρχικές επιλογές που δεν πέρασαν από audition και ποιοι προστέθηκαν μετά από τη διαδικασία ακρόασης;

Το πιο δημοφιλές ελληνικό boyband, οι ONE, με τις εμφανίσεις τους στο club Voodoo, έδωσε στο πολυπληθές ακροατήριο τους την χαρά της επανένωσης, έστω και για λίγο. Ο Αργύρης Ναστόπουλος, μέλος του συγκροτήματος, ανοίγει για πρώτη φορά την καρδιά του στο zappIT και μοιράζεται μαζί μας άγνωστες πτυχές της ζωής του.

Πώς ξεκίνησε η επαφή με την μουσική;
Η επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής άρχισε από πολύ νωρίς, στα 8 μου περίπου χρόνια, όταν η μητέρα μου με έγραψε στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας για να πάρω μαθήματα πιάνου. Τα πρώτα τραγούδια που έμαθα να παίζω ήταν δυο αγαπημένα της μητέρας μου, το «Χθες το βράδυ σε ονειρεύτηκα» με τη θρυλική Στέλλα Γκρέκα και το «Αν Θυμηθείς το όνειρο μου» με την φωνή της Γιοβάννας.

Αργύρης Ναστόπουλος

Μεγάλωσες στον Άγιο Δημήτριο πως ήταν τα εφηβικά σου χρόνια;
Aπό μικρός έπρεπε να δουλεύω για να καλύπτω τις προσωπικές μου ανάγκες αφού έχασα τον πατέρα μου αιφνιδίως και δεν ήθελα να επιβαρύνω την μητέρα μου. Ξεκίνησα ως σιδεράς σε οικοδομές, μετά εργάστηκα ως σερβιτόρος σε καφετέριες ενώ έβρισκα ανάμεσα σε αυτά και λίγο χρόνο για να μοιράζω φυλλάδια και να αυξήσω ακόμα περισσότερο το εισόδημα μου. Μεγάλωσα ακούγοντας τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της εποχής μου, όπως, Backstreet Boys, New Kids on the block, M.Jackson, Paula Abdul, Madonna, Στέφανο Κορκολή, Αλέξια κ.a  Εκείνη την εποχή ξεκίνησε και η ερασιτεχνική ενασχόληση μου με την μουσική, καταρχήν ως Dj. Άρχισα να παίζω μουσική σε σχολικά πάρτι και έπαιρνα τεράστια χαρά βλέποντας τον κόσμο να χορεύει και να διασκεδάζει με τις μουσικές μου…Όμορφες εποχές με ζεστές ακόμα τις αναμνήσεις….Θυμάμαι ακόμα τον πρώτο μου εφηβικό έρωτα …την λέγανε  Ηλιάνα .

Τώρα θυμήθηκα …είναι το Κορίτσι που είχα διαβάσει για ένα βιωματικό  τραγούδι που είχες γράψει στίχους και μουσική με τίτλο «Αστραπή» που ερμηνεύει ο Πάνος Κιάμος.
Σωστά, την Ηλιάνα, με την οποία νόμιζα αφελώς πως θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου.. Τα πράγματα φυσικά και δεν εξελίχθηκαν έτσι και λίγο μετά την εφηβεία οι δρόμοι μας  χώρισαν… Μετά από πολλά χρόνια και ενώ ήμουν πλέον με τους «One» και τη Νατάσα Θεοδωρίδου σε περιοδεία, έκατσα στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου μετά το τέλος μιας συναυλίας για να αποσυμπιεστώ και όπως χάζευα ένα χωριό απέναντι, ξαφνικά άρχισε να ρίχνει αστραπές. Τότε αναπόλησα αυθόρμητα την Ηλιάνα και ξεκίνησα να φτιάχνω στο μυαλό μου το τραγούδι. Το τραγούδι «Αστραπή» για το οποίο ο λόγος, ερμηνεύθηκε από τον Πάνο Κιάμο και αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο.

Θυμηθείτε το τραγούδι «Αστραπή», στο βίντεο που ακολουθεί:

Πες μας για την εμπειρία σου στην audition για τους One.
H ανακοίνωση της δημιουργίας του πρώτο ελληνικού boyband προκάλεσε πανελλαδικό ενδιαφέρον. Η κάλυψη της κενής θέσης για το 4ο μέλος του συγκροτήματος ήταν πρόκληση για τους επίδοξους τραγουδιστές της εποχής και με αφορμή την χωρίς προηγούμενο επιτυχία των Take That ,Boyzone, Five, Backstreet Boys, N SYNC και τόσων άλλων ανδρικών συγκροτημάτων παγκοσμίως. Η audition πραγματοποιήθηκε στα τέλη Απριλίου 1999, ημέρα Κυριακή, στο Studio Sierra . Εκεί, λοιπόν, μαζεύτηκαν εκατοντάδες υποψήφιοι ηλικίας περίπου 20 ετών – εμφανίστηκε και ένας 40αρης ιεροψάλτης .Η κριτική επιτροπή ήταν η πλέον αρμόζουσα αφού την αποτελούσαν πασίγνωστα πρόσωπα της μουσικής βιομηχανίας της εποχής όπως, Θέμης Γεωργαντάς , Ναταλία Γερμανού,  Γιώργος Θεοφάνους, ο Ανδρέας Κουρής από το Mad, ο Θάνος Καραγρηγόρης της EMI ,η Wendy – χορογράφος της σχολής του Φωκά Ευαγγελινού και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος που ήταν και ο παραγωγός του Group . Η audition αποτελείτο από 3 στάδια. Στο πρώτο, όλοι έπρεπε να χορέψουν. Επτά άτομα πέρασαν στην δεύτερη φάση που ήταν η προσωπική συνέντευξη με ερωτήσεις που αφορούσαν κυρίως την προσωπικότητα μας. Η τελική 7αδα υπό την καθοδήγηση της Wendy  και ύστερα από πρόβες μιας ώρας έμαθε μια χορογραφία, η οποία παρουσιάστηκε στην επιτροπή. Στο τέλος, απέμειναν 3 υποψήφιοι από τους οποίους ο ένας θα επιλεγόταν για να καλύψει την κενή θέση. Τελικά επέλεξαν 2 άτομα, εμένα και τον Πάνο, και έτσι το συγκρότημα των One συγκροτήθηκε μαζί με τους Κωνσταντίνο, Φίλιππο και Δημήτρη που ήταν και οι αρχικές επιλογές (χωρίς διαδικασία ακρόασης) του εμπνευστή του συγκροτήματος, Γιώργου Θεοφάνους. Λίγες μέρες αργότερα από εκείνη την ακρόαση, το συγκρότημα υπέγραψε με την MINOS – EMI και μπήκε αμέσως στο στούντιο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου!

Αργύρης Ναστόπουλος

Εργάζεσαι και ως DJ. Τι έχεις να μας πεις για αυτή σου την ιδιότητα;
Η δουλειά του DJ είναι καταρχήν εξαιρετικά υπεύθυνη και κοπιαστική εργασία και όχι όσο επιφανειακή δείχνει, τύπου βάζω τα ωραία μου ρούχα, πίνω ποτό και διαλέγω μουσικές. Ως DJ οφείλεις να είσαι διαρκώς ενημερωμένος για αυτά που συμβαίνουν στην ελληνική και ξένη δισκογραφία και καλείσαι να διασκεδάσεις τον κόσμο, «πιάνοντας» την επιθυμία της στιγμής και ανεξαιρέτως της δικής σου προσωπικής προτίμησης. Ο Dj καθορίζει το μουσικό ύφος και την αισθητική σε μια εκδήλωση και σε τεράστιο βαθμό η επιτυχή έκβαση της καθορίζεται από αυτόν.

Κάθε Πέμπτη και για όλο το χρόνο εμφανίζεστε ως One  σε γνωστό μαγαζί στην Αθήνα .Υπάρχει η ίδια χημεία μεταξύ σας όπως τότε;
Ναι φυσικά, είμαστε σας πληροφορώ και καλύτερα από τότε αφού ωριμάσαμε, αποστασιοποιηθήκαμε και περνάμε στην σκηνή εξαιρετικά.

ONE

Τα μελλοντικά σχέδια των one;
Προετοιμάζουμε τις εμφανίσεις μας στην όμορφη Κύπρο από τον Ιανουάριο του 2020 καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα αλλά δεν είμαι σε θέση να σας δώσω περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά καθώς στο στάδιο της προεργασίας.

Με τι άλλο ασχολείσαι σήμερα;
Αγαπώ πολύ την ελληνική και την ξένη μουσική και είχα ανάγκη να μοιραστώ αυτό το συναίσθημα και με την ιδιότητα του ραδιοφωνικού παραγωγού και έτσι προέκυψε η δημιουργία του Radio Vintage. Ο Vintage είναι ένα web ραδιόφωνο που έφτιαξα με κόπο και μεράκι και όπου μου δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνώ με τους ακροατές σε καθημερινή βάση μέσα από μουσικές επιλογές ευρείας γκάμας χωρίς δεσμεύσεις και ρεπερτοριακούς περιορισμούς.