Ο Αργύρης Ξάφης ξεσπά για τον κορονοϊό – «Στο θέατρο δεν θα ισχύσει ό,τι στις άλλες δουλειές»

Αργύρης Ξάφης

"Δεν θα ανοίξει το μαγαζί και ο πελάτης θα έρθει αμέσως..."

«Το θέατρο εκπέμπει SOS» είναι ο τίτλος του θέματος στο Βήμα της Κυριακής όπου ο Αργύρης Ξάφης, καθώς και άλλοι αγαπημένοι ηθοποιοί, παίρνουν θέση για την επόμενη μέρα. Τι σημάδια θα αφήσουν ο κορονοϊός, η καραντίνα, τα αυστηρά μέτρα στον πολιτισμό;

«Μπορεί να κάνεις δύο μήνες πρόβα και να μην έχεις πληρωθεί περιμένοντας τις παραστάσεις» σημειώνει  ο ηθοποιός και σκηνοθέτη, μέλος της ομάδας ΠΥΡ στην εφημερίδα και την δημοσιογράφο Μυρτώ Λοβέρδου. «Υπάρχουν ομάδες και ηθοποιοί που έκαναν πρόβες περιμένοντας τα συμβόλαια τους να ξεκινήσουν τέτοια εποχή – ο Βασίλης Μαυρογεωργίου, για παράδειγμα, είχε πρεμιέρα 13 Μαρτίου και εμείς στο τέλος Απριλίου».

«Στη δική μας τη δουλειά δεν θα ισχύσει ό,τι στις άλλες. Δεν θα ανοίξει το μαγαζί και ο πελάτης θα έρθει αμέσως. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο κόσμος δεν θα μπει. Κι αυτή η ανθρώπινη αγωνία είναι απολύτως δικαιολογημένη» προσθέτει ο Αργύρης Ξάφης.

«Προσωπικά υπολογίζω ότι και τον χειμώνα θα κοπεί περίπου το 40%-50% των παραγωγών που έχουν αποφασιστεί και ταυτόχρονα θα πέσει και ο αριθμός των εισιτηρίων στο μισό» τονίζει επίσης με ειλικρίνεια, σε άλλο σημείο, ο δημοφιλής καλλιτέχνης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Αργύρης Ξάφης ήταν από τους πρώτους ηθοποιούς που, με προσωπική πρωτοβουλία, πρόσφερε δωρεάν στο διαδίκτυο παραστάσεις στις οποίες συμμετείχε για το θεατρόφιλο κοινό.