Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Οι περίοδοι της μοναξιάς είναι δική μου επιλογή»

Ντορέττα Παπαδημητρίου

"Ο χρόνος δεν προσπερνά καταστάσεις, αλλά συνηθίζεις σε μια καινούρια πραγματικότητα"

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου, στο περιοδικό TV Mania, αποκαλύπτει πως δεν έχει ανασφάλειες ούτε και άλλου είδους φοβίες. Δεν φοβάται τη μοναξιά και δεν αισθάνθηκε ποτέ μόνη. «Υπάρχουν μοναχικές στιγμές και περίοδοι. Κάποιες από αυτές τις απολαμβάνω, γιατί τις θέλω. Μου αρέσει να κάθομαι με τον εαυτό μου. Αλλά, υπάρχουν κι εκείνες οι στιγμές που μπορεί να είναι λίγο πιο στενάχωρες. Όταν έχεις ανθρώπους στη ζωή σου, την οικογένεια ή τους φίλους σου δεν είσαι μόνος. Κατά καιρούς μπορεί να μου λείπουν κάποια πράγματα, αλλά δεν είμαι μόνη. Οι περίοδοι της μοναξιάς είναι δική μου επιλογή. Θα έλεγα ότι είναι περίοδοι μοναχικότητας και όχι μοναξιάς. Μοναξιά δεν μπορεί να νιώσει κάποιος όταν έχει ανθρώπους δίπλα του», λέει στη συνέντευξη της.

Πόσο σημαντική είναι για σένα η οικογένειά σου;

Η οικογένειά μου είναι η βάση μου, το σημείο αναφοράς μου, η ησυχία μου, η ασφάλειά μου. Είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια με τη μητέρα, τα παιδιά και την αδελφή μου, μιας και ο μπαμπάς μου έχει φύγει πριν από κάποια χρόνια. Είμαστε πάρα πολύ αγαπημένοι. Η οικογένειά μου είναι το λιμάνι μου. Είναι πολύ σημαντικό, κυρίως για μας που κάνουμε αυτή τη δουλειά, να έχεις τη βάση σου, να είναι γειωμένα τα πόδια σου και να μη φεύγει το μυαλό σου. Είμαι υπερήφανη.

Αισθάνεσαι έντονα την απουσία του πατέρα σου;

Ο χρόνος δεν προσπερνά καταστάσεις, αλλά συνηθίζεις σε μια καινούρια πραγματικότητα που σου λέει ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι πια εδώ. Από την άλλη, αισθάνομαι πολύ έντονα την παρουσία του. Ξέρω ότι είναι κάπου και μας προσέχει, μας βλέπει και χαίρεται για μας. Δεν υπάρχει μέρα που να μην έρθει σαν σκέψη στο μυαλό μου. Όσο περνά ο καιρός συνηθίζεις μια κατάσταση, αλλά δεν διαγράφεις ποτέ από μέσα σου την απουσία του πατέρα.