Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Δεν φαντάζομαι τι πληγές ψυχικές και σωματικές φέρουν τα θύματα»

Ντορέττα Παπαδημητρίου

"Είναι καιρός να γίνει ένα βαθύ ξεκαθάρισμα και να φύγουν όσοι πίστευαν ότι λόγω εξουσίας και δύναμης μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλους και άλλες" τονίζει, μέσα σε όλα, η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Η Ντορέττα Παπαδημητρίου παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης στο περιοδικό Instyle και την δημοσιογράφο Ειρήνη Ζουρνατζή. Μέσα σε όλα, η εντυπωσιακή ηθοποιός και παρουσιάστρια αναφέρθηκε στο κίνημα #MeToo και τον σωρό καταγγελιών που ήρθε στο φως για κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου.

Ποια είναι η άποψη σου για το MeToo αλλά και όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα στον καλλιτεχνικό χώρο; Το κράτος τελικά έκανε αυτά που έπρεπε; 

θεωρώ αξιοθαύμαστο αυτό που έκανε η Σοφία Μπεκατώρουκι έδωσε το έναυσμα σε πολλές ψυχές επιτέλους να ακουστούν, σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Ως γυναίκα, ηθοποιός αλλά και αθλήτρια χαίρομαι που βγήκαν όλα στην επιφάνεια και εκτιμώ αφάνταστα το Σωματείο των Ηθοποιών και το έργο του να χειριστεί άμεσα και ταχύτατα όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ότι θα συνεχίσει να κάνει το έργο της, όπως ήδη έκανε, διότι είναι καιρός να γίνει ένα βαθύ ξεκαθάρισμα και να φύγουν όσοι πίστευαν ότι λόγω εξουσίας και δύναμης μπορούν να εκμεταλλευτούν άλλους και άλλες.

Θέλει τόλμη η αποκάλυψη ή απλά βαθιά συνειδητοποιήση και αποδοχή από τον ίδιο μας τον εαυτό;

Από όλα θέλει. Δεν μπορώ να φανταστώ τι αισθάνονται και τι πληγές ψυχικές και σωματικές φέρουν όλα αυτά τα θύματα κακοποίησης. Είναι αδύνατο να σκεφτώ πως κατάφεραν να διαχειριστούν κάτι τόσο βάναυσο και μετέπειτα να το δημοσιοποιήσουν. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει το οτιδήποτε αν δεν το έχει βιώσεθ. Ας ελπίσουμε ότι όλο αυτό θα φέρει την αλλαγή, διότι έγινε για να αλλάξουν τα πάντα στην τέχνη μας αλλά και σε όλους τους χώρους που συμβαίνει η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση.