Νόρα Βαλσάμη – Ερρίκος Ανδρέου: «Η τράπεζα βγάζει το σπίτι μας στο σφυρί»

Νόρα Βαλσάμη

"Παλέψαμε για χρόνια προκειμένου να επιβιώσουμε και να αποκτήσουμε ένα σπίτι".

Κραυγή αγωνίας βγάζουν η Νόρα Βαλσάμη και ο σύζυγός της Ερρίκος Ανδρέου για το μοναδικό σπίτι της οικογένειάς τους, το οποίο ανήκει στον γιο τους και οι τράπεζες το βγάζουν σε πλειστηριασμό αμέσως μετά το Πάσχα.

Η Νόρα Βαλσάμη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί της ο Νίκος Νικόλιζας για την Espresso, αναφέρει ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. «Είναι καλύτερα να σας μιλήσει ο σύζυγός μου», λέει.

Ο Ερρίκος Ανδρέου δηλώνει για το θέμα: «Προσπαθούσαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό να πουλήσουμε ένα μικρό στούντιο με σκοπό να είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας. Είχαμε και δύο πιστωτικές κάρτες. Αυτό το μικρό στούντιο το είχαμε δώσει στον γιο μας. Σας επισημαίνω ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό σπίτι. Τώρα αναγκαστικά θα πρέπει να του νοικιάσουμε έναν άλλο χώρο να μένει.

Κι εγώ και η Νόρα δουλέψαμε ώρες ατελείωτες. Παλέψαμε για χρόνια προκειμένου να επιβιώσουμε και να αποκτήσουμε ένα σπίτι. Όλο αυτό το διάστημα κανένα κράτος δεν μας βοήθησε για όσα αποκτήσαμε. Και τώρα μας παίρνει ένα από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία που έχουμε».