Νόνη Δούνια για την περιπέτεια υγείας της: «Πέρασε από το µυαλό µου ότι µπορεί και να συµβεί κάτι κακό»

Νόνη Δούνια
7194854

"Ούσα φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, η σκέψη µου ήταν ότι όλα θα πάνε καλά και θα είµαι και πάλι υγιής" ανέφερε η Νόνη Δούνια.

Η Νόνη Δούνια παραχώρησε συνέντευξη στη Σάσα Σταμάτη και στο ένθετο Secret των Παραπολιτκών, με αφορμή την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές. Μεταξύ άλλων μίλησε για τις γυναικοκτονίες στη χώρα μας και για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

Ποια είναι η θέση της γυναίκας στην Ευρώπη τού σήµερα;

Η γυναίκα σήµερα στην Ευρώπη έχει σαφώς πολύ περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες από ό,τι είχε στο παρελθόν. Της εµπιστεύονται πιο εύκολα θέσεις ευθύνης, αντιµετωπίζεται µε µεγαλύτερο σεβασµό, κρίνεται σχεδόν ισότιµα µε τους άνδρες.

Λέω «σχεδόν» επειδή ακόµη έχουµε αρκετό δρόµο µέχρι να πούµε ότι γυναίκες και άνδρες τυγχάνουν ακριβώς της ίδιας εµπιστοσύνης στην εργασία τους, κρινόµενες µόνο µε βάση την αξία και τα αντικειµενικά τους προσόντα. Είµαστε όλες µας εδώ, όµως, για να «καλύψουµε» την όποια απόσταση µας χωρίζει µε την πραγµατική ισότητα των φύλων. Προσωπικά, θα παλέψω για την απόλυτα ισότιµη θέση της γυναίκας στην Ευρώπη.

Λερναία Υδρα η έµφυλη βία και οι γυναικοκτονίες στην Ελλάδα. Πιστεύετε ότι αυτό µπορεί να αλλάξει;

Πράγµατι, δυστυχώς, οι γυναικοκτονίες αποτελούν µάστιγα της εποχής µας. Σαφώς και µπορεί να αλλάξει αυτή η εξαιρετικά δυσάρεστη πραγµατικότητα. Ωστόσο, για να γίνει αυτό, πρέπει εµείς οι ίδιοι να αλλάξουµε κουλτούρα και νοοτροπία.

Οι µητέρες των αγοριών πρέπει να µαθαίνουµε στα παιδιά µας να σέβονται τις γυναίκες, αλλά και εν γένει να σέβονται τον συνάνθρωπό τους και την αξία της ανθρώπινης ζωής. ∆εν υπάρχει µαγικό ραβδί για να εξαφανιστεί αυτό το τραγικό φαινόµενο. Πρέπει να γίνουν σοβαρές, δοµικές αλλαγές στην ελληνική οικογένεια και κοινωνία.

Ο σύντροφός σας σάς στηρίζει και σε αυτή την προσπάθειά σας;

Εννοείται! Ο σύντροφός µου µε στηρίζει πάντα, σε κάθε µου όνειρο και αγώνα. Αποτελεί το πολυτιµότερο «στήριγµά» µου. Οπως, θέλω να πιστεύω, και εγώ για εκείνον.

Αποκαλύψατε µια σοβαρή περιπέτεια υγείας που είχατε. Ποιες ήταν οι σκέψεις σας;

Ούσα φύσει αισιόδοξος άνθρωπος, η σκέψη µου ήταν ότι όλα θα πάνε καλά και θα είµαι και πάλι υγιής. Ακόµα και κάποια στιγµή που, ανθρώπινα, πέρασε από το µυαλό µου ότι µπορεί και να συµβεί κάτι κακό, το «έδιωξα» αµέσως.

Τι είπατε στα παιδιά σας;

Ότι θα κάνω µια προγραµµατισµένη, απαραίτητη για την υγεία µου, επέµβαση και ότι όλα θα πάνε µια χαρά. Τους µετέφερα ότι πρέπει να το πάρουν χαλαρά, χωρίς φόβο, µε δύναµη και χιούµορ. Και έτσι ακριβώς το πήραν.

Πηγή εικόνας NDP