Νίκος Ζωιδάκης: «Το φευγιό τους με πόνεσε και πάντα θα με πονάει»

Νίκος Ζωιδάκης

«Κάθε απώλεια προκαλεί πόνο και στεναχώρια, αλλά η ζωή συνεχίζεται, γιατί έτσι πρέπει να γίνει», λέει ο Νίκος Ζωιδάκης.

Στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού έδωσε συνέντευξη ο Νίκος Ζωιδάκης. Ο γνωστός λυράρης και τραγουδιστής μίλησε για τους πειρασμούς που δεν ενέδωσε, αλλά και για τις απώλειες φίλων που έχει βιώσει.

Η νύχτα έχει πολλούς πειρασμούς. Σκεφτήκατε ποτέ να ενδώσετε σε κάποιον;

Δεν έχει μόνο η νύχτα πειρασμούς. Όλο το εικοσιτετράωρο έχει πειρασμούς. Είμαι γενικά ένα ήσυχο παιδί. Πίνω λίγο πιοτό με την παρέα μου, αλλά για παράδειγμα ναρκωτικά δεν έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Μεγάλωσα με αυτό το σκεπτικό. Δεν έχω ενδώσει σε ουσίες, τζόγους, μπαλωθιές κλπ. Τώρα όσον αφορά το φλερτ, θεωρώ πως αυτό το κάνουμε όλοι, μην κοροϊδευόμαστε. Όλοι γοητευόμαστε από ένα γλυκό βλέμμα θαυμασμού και αυτό είναι απόλυτα υγιές.

Σε τι πιστεύετε; Τι σας δίνει δύναμη;

Η οικογένεια μου δίνει δύναμη. Όταν έχεις κοντά σου τους ανθρώπους υγιείς, τότε δεν φοβάσαι τίποτα. Έχεις δύναμη να τα ξεπεράσεις όλα γιατί υπάρχει λόγος. Υπάρχει νόημα.

Έχετε βιώσει απώλειες που σας έχουν πληγώσει;

Κάθε απώλεια προκαλεί πόνο και στεναχώρια, αλλά η ζωή συνεχίζεται, γιατί έτσι πρέπει να γίνει. Δεν μου έχει τύχει τρομακτικές απώλειες πολύ κοντινών μου ανθρώπων. Έχω χάσει όμως φίλους και το φευγιό τους με πόνεσε και πάντα θα με πονάει.