Νίκος Βερλέκης: «Με αυτό τον άνθρωπο έζησα πολύ ωραία χρόνια και μετά το τέλος της σχέσης μας»

Νίκος Βερλέκης

"Μου έχουν μείνει οι καλύτερες αναμνήσεις" ομολογεί ο Νίκος Βερλέκης.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Βερλέκης στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου με αφορμή το νέο σίριαλ «Η δική μας οικογένεια» στο OPEN. Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής πρωταγωνιστής μίλησε για την προσωπική σχέση που είχε με την αείμνηστη συνάδελφο του, Ειρήνη Παπά.

Ο καλλιτεχνικός χώρος πενθεί. Κώστας Καζάκος, Ειρήνη Παπά, Μάρθα Καραγιάννη… Θα βγουν ξανά τέτοιοι ηθοποιοί;

Ο σοφός λαός λέει ουδείς αναντικατάστατος. Προσωπικά, θέλω να είμαι αισιόδοξος και να ελπίζω ότι θα έρθουν στη θέση τους άλλοι καλλιτέχνες ισάξιοι. Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι οι ηθοποιοί αυτοί έζησαν κατοχή, χούντα, αγώνες για τη δημοκρατία. Ήταν πλάσματα άλλων εποχών. Βίωσαν τη φτώχεια του ’50 και του ’60. Πιστεύω πως, όταν έχεις περάσει τέτοια χρόνια, όπως τώρα που η νέα γενιά έρχεται αντιμέτωπη με μνημόνια, πανδημία και ενεργειακή κρίση, γίνεσαι πιο ώριμος και συλλογικός ως άνθρωπος. Ζούμε σε θλιβερές εποχές και οι νέοι ρίχνουν τις ευθύνες στους μεγαλύτερους για τον κόσμο που τους παραδώσαμε. Τα πράγματα στην κοινωνία έχουν αγριέψει πάρα πολύ, γιατί η φτώχεια φέρνει εγκληματικότητα, η ακρίβεια κερδοσκοπία… Υπάρχει πολύς θυμός.

Είχατε στενή σχέση με την Ειρήνη Παπά. Τι σας έμεινε από αυτήν;

Σε όλους είναι γνωστή η συναισθηματική μας σχέση. Με αυτό τον άνθρωπο έζησα πολύ ωραία χρόνια και μετά το τέλος της σχέσης μας παραμείναμε στενοί φίλοι. Μου έχουν μείνει οι καλύτερες αναμνήσεις. Η Ειρήνη ήταν μια μεγάλη και επιδραστική προσωπικότητα για τους γύρω της. Μια τολμηρή, απόλυτη και δυναμική γυναίκα. Δεν χαριζόταν πουθενά. Ο Μανούσος Μανουσάκης το ξέρει αυτό. Οι δυο τους έμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στην οδό Ξενοκράτους, και είχαν καλή σχέση. Ήταν θεία και ανιψιός, φίλοι και καλλιτέχνες. Η τέχνη δίνει χαρά και ενώνει.