Νίκος Βαρβέρης: «Πούλησα το μεγάλο σπίτι στη Μύκονο»

Νίκος Βαρβέρης

"Έχω και άλλο σπίτι στη Μύκονο, οπότε μένω πλέον σε αυτό, που είναι πάνω στην παραλία και είναι και πολύ νόστιμο".

Ήταν ο βασιλιάς των parties. «Παρών» σε όλα τα κοσμικά events, κοσμοπολίτης, επιστήθιος φίλος όλων των διασήμων και επιχειρηματίας που τα έπιπλά του έπρεπε να έχει κάθε βίλα που χτιζόταν στην Εκάλη και την Πολιτεία. Και ξαφνικά, εξαφανίστηκε για να ασχοληθεί μόνο με τις επιχειρήσεις του. Μετά από πολλά χρόνια, ο Νίκος Βαρβέρης αποφάσισε να μιλήσει στο Down Town και τον Πάνο Ζόγκα. Μεταξύ άλλων, απαντά και για τα σπίτια του στη Μύκονο και τα Βόρεια Προάστια των Αθηνών.

Σε ρώτησα στο τηλέφωνο εάν μένεις σε αυτό το διάσημο από τα περιοδικά σπίτι στη Μύκονο και μου είπες: «Α όχι, δεν μένω σε τόσο μεγάλο σπίτι πια».
Ναι, αυτό δεν υπάρχει πλέον, το έχω πουλήσει. Ήταν ένα σπίτι αρκετά μεγάλο, σαφέστατα, εσύ το ξέρεις, το έχεις ζήσει, αλλά σε όλα πρέπει να υπάρχει μια ημερομηνία λήξης και να πηγαίνεις παρακάτω. Έχω και άλλο σπίτι στη Μύκονο, οπότε μένω πλέον σε αυτό, που είναι πάνω στην παραλία και είναι και πολύ νόστιμο. Μεγάλο είναι, αλλά όχι τόσο μεγάλο όσο το παλιό.

Είσαι από τους λίγους που έμειναν με ένα σπίτι στη Μύκονο. Πολλοί φίλοι σου πούλησαν τα σπίτια τους και άλλοι τα έχασαν.
Όχι, εγώ το κράτησα γιατί αγαπώ πολύ τη Μύκονο. Έχω πάθος με το νησί αυτό. Εκεί έχω βάλει τώρα και τους γιους μου να δώσουν τη δύναμή τους. Αν κάτι πάει καλά στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, θα είναι ο τουρισμός -και ειδικότερα η Μύκονος, που θεωρείται αυτήν τη στιγμή, παγκοσμίως, ο καλύτερος προορισμός για διακοπές.

Στην Αθήνα πού μένεις;
Στην Πολιτεία. Δεν έχω φύγει από το σπίτι μου.

Πώς και δεν άλλαξες σπίτι, όπως έκανες στη Μύκονο;
Γιατί είναι νόστιμο σπίτι, έχει και την πισίνα του, είναι ωραίος χώρος. Δεν είχα λόγους να φύγω από το σπίτι στην Αθήνα. Και, το βασικότερο, είναι κοντά στο τένις club. Όλο μου το πρόγραμμα να ξέρεις διαμορφώνεται γύρω από το τένις.