Νίκος Ψαρράς: «Στην Μάγισσα πρέπει όλα να γίνουν από το μηδέν»

Νίκος Ψαρράς

"Η σειρά είναι θρίλερ και αναφέρεται σε μια εποχή άγνωστη για εμάς" αποκαλύπτει ο Νίκος Ψαρράς.

Ο Νίκος Ψαρράς παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε, μέσα σε όλα, στην επερχόμενη σειρά του ΑΝΤ1, «Μάγισσα» και όσα πρόκειται να δούμε στο δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν στους δέκτες μας.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν θα σας βλέπουμε στη «Μάγισσα» που υπογράφουν οι Μελίνα Τσαμπάνη – Πέτρος Καλκόβαλης και ο Λευτέρης Χαρίτος.

Έχουν γραφτεί ήδη τα πρώτα 20 επεισόδια. Τα γυρίσματα ξεκινούν αρχές Νοεμβρίου. Η σειρά είναι θρίλερ και αναφέρεται σε μια εποχή άγνωστη για εμάς. Η ιστορία ξεκινά το 1817 στη Μάνη. Δύο οικογένειες, τις οποίες χωρίζει το άσβεστο μίσος, συμφωνούν σε ένα γάμο για να επέλθει επιτέλους η συμφιλίωση. Από αυτόν τον γάμο προκύπτει ένα παιδί το οποίο βρίσκεται νεκρό αμέσως μετά τη βάπτιση του. Οπότε αρχίζει η αναζήτηση του δολοφόνου, ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε την άνθηση της Φιλικής Εταιρείας και όλη της ατμόσφαιρα της προεπαναστατικής περιόδου. Είναι ένα πολύ δύσκολο σίριαλ, από άποψη γυρισμάτων και απαιτήσεων. Δεν υπάρχει τίποτα στο βεστιάριο από εκείνη την εποχή. Πρέπει όλα να γίνουν από το μηδέν, από τα σκηνικά και τα ρούχα μέχρι τους δρόμους και τα κάρα. Είναι όμως μεγάλη χαρά να δουλεύεις με τη Μελίνα και τον Πέτρο, που έχουν αναλάβει τη συγγραφή, και φυσικά τον Λευτέρη στη σκηνοθεσία, που δεν είναι πια συνεργάτης, είναι φίλος.

Ποιο ρόλο υποδύεστε εκεί;

Είμαι ο Κανέλλος, ο αδελφός του Γιώργου Γάλλου, ο οποίος υποδύεται τον Μιχαήλο. Είναι ένας μποέμ τύπος, ανύπαντρος παρά τα 50 του χρόνια, ο οποίος κρύβει τα δικά του μυστικά και είναι από τους ανθρώπους που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Ελληνικής Επανάστασης. Είναι από τις μαγικές στιγμές στη ζωή ενός ηθοποιού να «βουτάει» σε εποχές άγνωστες. Έχω κάνει πολλά σίριαλ εποχής και πάντα μου άρεσε διότι γύριζα στο χρόνο που ήταν παιδιά οι γονείς μου. Τώρα θα κάνουμε «βουτιά» σε έναν κόσμο άγνωστο και αυτό είναι πολύ γοητευτικό.

Θα δούμε την Επανάσταση;

Θα δούμε σίγουρα την προετοιμασία της, αλλά δεν γνωρίζω αν θα φτάσουμε στο 1821.