Νίκος Πουρσανίδης: «Όχι δεν είναι ο χώρος κι η δουλειά μας έτσι»

Νίκος Πουρσανίδης

'Έχει και ανθρώπους φωτεινούς. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να τους δούμε" ανέφερε ο Νίκος Πουρσανίδης.

Ο Νίκος Πουρσανίδης έδωσε συνέντευξη στο Down Town και στην Λόλα Αγραφιώτη και τοποθετήθηκε για όλες τις εξελίξεις στον χώρο της Τέχνης αλλά και τα γενικότερα σχόλια που ακούγονται.

Αυτές τις ημέρες ο χώρος σας βάλλεται από τις αποκαλύψεις για κάθε είδους κακοποίηση. Είχες εσύ κάποια ανάλογη εμπειρία;

Σε τέτοιον βαθμό που βγαίνουν τα παιδιά και καταγγέλλουν, όχι. Αυτό όμως που έχω ξαναπεί είναι ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να ακούσουμε τα παιδιά που βγαίνουν και λένε όλα αυτά τα πράγματα, τα οποία μπορεί κι εμείς που είμαστε στον χώρο να τα ακούγαμε και να τα έχουμε συζητήσει με τους ίδιους, αλλά είναι πολύ θαρραλέο αυτό που κάνουν τώρα. Ακούω από πολλούς να λένε «τι χώρος είναι αυτός;» Δεν είναι έτσι. Σε όλους τους χώρους συμβαίνει. Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση θα εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους από άλλους χώρους να βγουν και να μιλήσουν. Εντάξει, δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί δεν έχουν αυτό το βήμα. Αλλά ούτε και σε εμάς ήταν εύκολο γιατί υπάρχει αυτή η έκθεση, η οποία πολλές φορές είναι δίκοπο μαχαίρι. Ακούω επίσης πολλούς να λένε «μα όλοι έτσι είναι σ’ αυτήν την δουλειά;». Όχι δεν έχει μόνο σκοτάδι ο χώρος μας. Έχει κι ανθρώπους φωτεινούς. Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να τους δούμε. Είναι οι άνθρωποι που βγαίνουν και μιλάνε τώρα.