Νίκος Μάνεσης: Τι λέει για το συμβόλαιό του με τον Alpha!

Νίκος Μάνεσης

«Για να φύγω από ένα κανάλι, πρέπει να είναι κακές οι συμπεριφορές. Τις κακές συνθήκες εργασίας...»

Ο Νίκος Μάνεσης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό “7 ΜΕΡΕΣ tv” και την Εύη Βαλή, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για τον Alpha, το συμβόλαιο που έχει με τον σταθμό, αλλά και για την περίοδο που οι Γερμανοί είχαν το πλειοψηφικό πακέτο.

Τι έχετε βρει στον Alpha και σας κάνει να παραμένετε σε αυτόν;

Ένα τετραετές συμβόλαιο, το οποίο δεν θα ήθελα να σπάσω, γιατί δεν μου αρέσει να σπάω τα συμβόλαια. Προτάσεις υπήρχαν και υπάρχουν, αλλά τη χρονιά που τα κανάλια διαλύονταν με αυτόν τον διαγωνισμό παρωδία των τηλεοπτικών αδειών, εμείς δεσμευτήκαμε, αποφασίσαμε να στηρίξουμε ένα κανάλι επλήττετο. Είμαι ειλικρινής. Στον Alpha δεν έχω κανένα πρόβλημα. Θα μπορούσε να είναι καλύτερα, θα μπορούσε να είναι και χειρότερα, είναι μια επιχείρηση.

Εγώ δεν είμαι καλός στις δημόσιες σχέσεις. Ότι είναι να πω το λέω. Μια χαρά είμαστε στον Alpha, μέχρι να είναι μια χαρά κάπου αλλού. Επίσης, να σας πω ότι δεν είμαι άνθρωπος των μετακινήσεων. Κάνω 26 χρόνια τηλεόραση. Σε δυο κανάλια έχω πάει. Δεν μου αρέσουν οι αλλαγές, αλλά αν κρίνω ότι πλέον εγώ δεν μπορώ άλλο ή δεν περνάω καλά, φεύγω. Στον Alpha έχουμε περάσει από 40 κύματα και εγώ έμεινα.

Την περίοδο όπου εγώ είχα εκπομπές στο κανάλι και πήγαιναν καλά, ξαφνικά η ιδιοκτησία είχε αποφασίσει να πουλήσει ένα πλειοψηφικό πακέτο στους Γερμανούς. Τότε τα είδαμε όλα. Εκεί οι άνθρωποι ήταν εμμονικά αντίθετοι σε ότι έχει να κάνει με τη δημοσιογραφία. Τους ενδιέφερε οτιδήποτε ευτελές. Τους λέγαμε «εδώ είναι Μεσόγειος και θα το πληρώσετε. Θα φύγετε νύχτα». Και φύγανε. Παρ’ όλα αυτά και παρότι είχα προτάσεις, έμεινα στην περίοδο των Γερμανών.

Αυτό αποδεικνύει πως φεύγω πάρα πολύ δύσκολα και δίνω τη μάχη. Για να φύγω από ένα κανάλι, πρέπει να είναι κακές οι συμπεριφορές. Τις κακές συνθήκες εργασίας έχω μάθει να τις αντιμετωπίζω, τις κακές συμπεριφορές δεν τις πολεμάω. Για να υπάρχουν, σημαίνει ότι δεν ταιριάζουμε ως άνθρωποι. Όταν ο εργοδότης ή ο διευθυντής σου από το πρωί μέχρι το βράδυ σε βρίζουν, κάποια στιγμή θα φύγεις. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.