Νίκος Κουρής: «Δεν βρίσκω καμία ευχαρίστηση στο κουτσομπολιό»

Νίκος Κουρής

"Δεν μπορώ καν να κρίνω αυτή την κατάσταση, γιατί δεν την ξέρω" εξομολογείται ο Νίκος Κουρής.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Κουρής στη Real life και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα. Ο γνωστός ηθοποιός, που τη φετινή σεζόν παρουσιάζει το τηλεπαιχνίδι «Δες και Βρες» στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε μέσα σε όλα στις κριτικές και το κουτσομπολιό!

Οι κριτικές σε επηρεάζουν;

Με επηρεάζουν στον βαθμό που αποτυπώνουν μια πραγματικότητα ή όχι. Για να είμαι ειλικρινής, μου έχουν φερθεί καλά, αλλά και όταν δεν είναι καλή η κριτική πάντα βλέπω ποιος την κάνει και κάτω από ποιες συνθήκες.

Διαισθάνομαι ότι είσαι σκληρός με τον εαυτό σου, αλλά αρκετά συγκαταβατικός με τους άλλους.

Μου αρέσει να είμαι δίκαιος. Όταν βλέπω ότι υπάρχουν δεύτερες σκέψεις ή δόλος ή κουτσομπολιό – αυτό κυρίως, επειδή εγώ δεν είμαι καθόλου κουτσομπόλης – ενοχλούμαι. Δεν βρίσκω καμία ευχαρίστηση σε αυτό. Ξέρω, όμως, γιατί συμβαίνει επειδή ζούμε στην εποχή που το ευνοεί απόλυτα. Όλα μοιάζουν εύκολα. Δεν στοιχίζει τίποτα σε κανέναν, ένα live, ένα σχόλιο. Είναι πολύ απλό να το κάνεις. Και φυσικά υπάρχουν και τα ανώνυμα που δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα. Δεν μπορώ καν να κρίνω αυτή την κατάσταση, γιατί δεν την ξέρω. Όμως, όπως λέει και ο Μπέκετ, «τι σημασία έχει πως συμβαίνουν τα πράγματα, αφού συμβαίνουν», άρα με αυτό θα πάμε. Το κουτσομπολιό είναι η πιο εύκολη κοινωνική λίπανση. Μας βγάζει από μια μεγάλη κοινωνική ανυπαρξία. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας, γιατί εγώ έχω τη δική μου ζωή.