Νίκος Κακλαμανάκης: «Χτύπησε το σκάφος του στο δικό μου και μου είπε: ξέρω πλέον πού μένεις, θα σε τακτοποιήσουμε»

Νίκος Κακλαμανάκης

"Άκουσα τη φράση: "έχω τον τρόπο μου να μη φτάσεις σώος μέχρι τους Ολυμπιακούς". Τότε ο δήμαρχος Αθηναίων μου έδωσε μέρος της προσωπικής του φρουράς για 6 μήνες", αποκαλύπτει ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, Νίκος Κακλαμανάκης.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας, μίλησε στο περιοδικό Down Town και τη δημοσιογράφο Αμάντα Φούντη. Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο 54χρονος πρώην αθλητής μιλά ανοιχτά για τις απειλές που έχει δεχθεί στο παρελθόν, με την πιο πρόσφατη από αυτές μόλις το 2018.

Πώς ένιωσες όταν συνειδητοποίησες ότι έγινες χρυσός Ολυμπιονίκης;

Δε μπορούσα εύκολα να το διαχειριστώ. Εκεί νόμιζα πως έχουν ξεφύγει τα συναισθήματά μου, ήμουν «ανισόρροπος». Ταπεινός και με αυτοπεποίθηση ταυτόχρονα. Ο μικρός Νικόλας τότε έκλεισε ένα ταξίδι, το μετάλλιο αυτό ήταν ένας πρώτος σταθμός στο δικό μου ταξίδι προς την Ιθάκη. Όταν έφτασα σε σημείο που δεν είχα τίποτα, είχα τουλάχιστον τον εαυτό μου. Με έκαναν χρυσό Ολυμπιονίκη όσοι με πολέμησαν. Κάθε φορά που προσπαθούσαν να με εξαφανίσουν, εμφανιζόμουν πιο δυνατός.

Έχεις μιλήσει ανοιχτά και για τις απειλές που είχες δεχθεί.

Για να ακριβολογήσω, αφορά στη σωματική μου ακεραιότητα. Είναι δύο φορές: Η μία το 1999, που είχα πει σημαντικά πράγματα δημόσια και άκουσα τη φράση «έχω τον τρόπο μου να μη φτάσεις σώος μέχρι τους Ολυμπιακούς». Τότε το δήλωσα στον δήμαρχο Αθηναίων και μου έδωσε μέρος της προσωπικής του φρουράς για 6 μήνες, ώστε να μπορώ να κάνω προετοιμασία και να αγωνίζομαι.

Η δεύτερη φορά ήταν στις 4 Αυγούστου του 2018 σε Παγκόσμιο Ιστιοπλοΐας στη Δανία, σε αγώνες που προπονούσα Έλληνα αθλητή. Με πλησίασε κάποιος Έλληνας προπονητής που προπονούσε ξένους στο σημείο ανεφοδιασμού των φουσκωτών. Χτύπησε το σκάφος του πάνω στο δικό μου και μου είπε: ξέρω πλέον πού μένεις και θα σε τακτοποιήσουμε.