Νίκος Χρηστίδης για Σπύρο Μπιμπίλα: «Έχω κρατήσει ως σήμερα τη φωτογραφία που είχαμε βγάζει μαζί»

Νίκος Χρηστίδης

Πως ο Νίκος Χρηστίδης "βοηθήθηκε" από τον γνωστό ηθοποιό στο ξεκίνημα του;

Με αφορμή την παιδική παράσταση «Τριγωνοψαρούλης» μίλησε ο Νίκος Χρηστίδης στο περιοδικό My Tv και την δημοσιογράφο Μάρα Σαρρή. Μεταξύ άλλων, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους επέλεξε να ακολουθήσει το παιδικό θέατρο αλλά και τα συναισθήματα με τα παιδιά μετά το τέλος μιας παράστασης.

Πως νιώθεις που κάθε φορά τα παιδιά, μετά το τέλος της παράστασης, εκφράζουν με τόση αλήθεια τα συναισθήματα τους;

Είναι η καλύτερη μου στιγμή στο θέατρο. Εκεί εισπράττω την ανταμοιβή μου για την οποιαδήποτε προσπάθεια μου. Φροντίζω κάθε φορά, αμέσως μετά τη λήξη της παράστασης, να πάω στα παιδιά να τα χαιρετίσω, να αγκαλιαστούμε και να βγούμε φωτογραφίες.

Έβλεπες παιδικό θέατρο στα πρώτα χρόνια της ζωής σου;

Έβλεπα… Θυμάμαι, μάλιστα, πως σε μια εκ των παιδικών παραστάσεων που είχα παρακολουθήσει, πρωταγωνιστούσε ο Σπύρος Μπιμπίλας. Έχω κρατήσει ως σήμερα τη φωτογραφία που είχαμε βγάλει μαζί και το αυτόγραφο που μου έδωσε.

Από που προήλθε η αγάπη σου για το θέατρο;

Από τα παιδικά μου χρόνια το θέατρο φάνταζε στα μάτια μου ως μια τέχνη πολύ σπουδαία και ιερή. Εξού και όποτε ως μαθητές επισκεπτόμασταν έναν θεατρικό χώρο ένιωθα ότι μου χαριζόταν το ωραιότερο δώρο της Γησ. Ταξίδευα με τις ιστορίες που έβλεπα στη σκηνή. Δεν θα ξεχάσω ποτέ μια παράσταση θεάτρου του δρόμου με ξυλοπόδαρους, όπως και την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη με πρωταγωνιστή τον μέγιστο Θύμιο Καρακατσάνη, που με είχε συνεπάρει.