Νίκη Λυμπεράκη: «Το αντίτιμο ήταν από το «σε βάζω στο ψυγείο» μέχρι το σου κάνω κακό όπου σε πετύχω»

Νίκη Λυμπεράκη

"Μου έτυχαν μόνο προσεγγίσεις. Άλλες φορές σεβάστηκαν τη στάση μου κι άλλες φορές την πλήρωσα. Μου στοίχιζε πάρα πολύ" δήλωσε η Νίκη Λυμπεράκη.

Η Νίκη Λυμπεράκη μίλησε στο ΟΚ! και στον Μιχάλη Ροδόπουλο για τη σεξουαλική παρενόχληση που της είχε τύχει από πολύ νωρίς στη δουλειά της.

Δεν νιώθεις ότι έχεις παραβιάσει τις αρχές σου;

Όχι. Έχω κάνει υποχωρήσεις σε μάχες που δεν θεωρούσα ότι αγγίζουν τον πυρήνα μου. Στις ασχήμιες όμως της δουλειάς μας δεν έχω υποχωρήσει ποτέ, ούτε έχω νιώσει να με λεκιάζουν ποτέ, αν και κάθε φορά ήξερα ότι η στάση μου μπορεί να έχει κόστος.

Υποθέτω εννοείς και τη σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά.

Ναι, μου έτυχε από πολύ νωρίς στη δουλειά. Υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις αλλά ευτυχώς οφείλω να πω ότι τραυματική εμπειρία δεν είχα. Γιατί μια σεξουαλική επίθεση είναι κάτι τραυματικό. Μου έτυχαν μόνο προσεγγίσεις. Άλλες φορές σεβάστηκαν τη στάση μου κι άλλες φορές την πλήρωσα. Μου στοίχιζε πάρα πολύ.

Με τι αντίτιμο;

Διάφορα. Από το «σε βάζω στο ψυγείο», «ξαφνικά δεν μου κάνεις», «σε υπονομεύω με κάθε δυνατό τρόπο», «σου σκάβω τον λάκκο» μέχρι το «σου κάνω κακό όπου σε πετύχω». Ξέρεις, λέμε για το MeToo αλλά ποιο είναι το MeToo που βγήκε στη δημοσιογραφία; Κανένα.