Νίκη Λυμπεράκη: «Προσπαθώ να κρατώ την ψυχραιμία μου, να θυμάμαι τον ρόλο μου»

Νίκη Λυμπεράκη

"Δεν πρέπει ο δημοσιογράφος να γίνεται μέρος της είδησης" υπογραμμίζει η Νίκη Λυμπεράκη.

Η Νίκη Λυμπεράκη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο Secret των Παραπολιτικών και τη δημοσιογράφο Σπυριδούλα Τριάντου με αφορμή την επιστροφή της ενημερωτικής της εκπομπής, «Μεγάλη εικόνα» στο Μεγάλο Κανάλι. Η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές αλλά και την διαχείριση τους.

Από τη μέχρι τώρα δημοσιογραφική σας πορεία ξεχωρίζετε στιγμές που σας δυσκόλεψαν πάρα πολύ ενώ βρισκόσασταν στον αέρα;

Πάντα υπάρχουν αυτά. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας. Και για τη διαχείριση αυτών των στιγμών κρινόμαστε. Θα μπορούσα να σας αναφέρω πολλές τέτοιες περιπτώσεις. Συνολικά, πάντως, προσπαθώ στον αέρα να κρατώ την ψυχραιμία μου και να θυμάμαι τον ρόλο μου. Να θυμάμαι, δηλαδή, πως δεν πρέπει ο δημοσιογράφος να γίνεται μέρος της είδησης, με τα νεύρα, την άποψη ή τη συγκίνηση του. Έτσι είναι σαν να νοθεύεται η είδηση από τον άνθρωπο που έχει το καθήκον να τη μεταφέρει στον κόσμο. Δεν τα καταφέρνω πάντα αλλά προσπαθώ.

Ένα δυσάρεστο γεγονός που θα συμβεί και θα πρέπει να το αναφέρετε στη δουλειά σας το «παίρνετε» μαζί σας και στο σπίτι; Σας επηρεάζει;

Εντάξει, οι άνθρωποι δεν έχουμε, νομίζω, πολύ καλό μηχανισμό διαχωρισμού. Προσπαθώ, όμως, πολύ να μην το κάνω, ειδικά τώρα με το παιδί, γιατί δεν θέλω να μεταφέρω ένταση ή αρνητικά συναισθήματα στο σπίτι.