Νέλλη Γκίνη: «Φώναζε έξαλλος… τι ρεζιλίκια είναι αυτά, με ντρόπιασες»

Νέλλη Γκίνη

«Η ομορφιά δεν είναι εμπόδιο αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει, χρειάζεται αγάπη και πολύ δουλειά για αυτή την τέχνη», λέει η Νέλλη Γκίνη.

Η Νέλλη Γκίνη έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά, όπου μίλησε για την απόφασή της να γίνει ηθοποιός, αλλά και τη σύγκρουση με τον πατέρα της.

Γνωρίζατε από πάντα ότι θα σας κερδίσει η τέχνη και θα γίνετε ηθοποιός;

Ψιθύρισα τη φράση θέλω να γίνω ηθοποιός στα επτά μου μόλις χρόνια, η τύχη και η αγάπη μου γι’ αυτό το επάγγελμα με αξίωσε να κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου. Απήγγειλα ένα ποίημα στο σχολείο, ενθουσιάστηκαν ο κόσμος και η δασκάλα μου, και αμέσως ήταν εκείνη που διέκρινε ότι έχω κάποιο ταλέντο. Μου το είπε και αμέσως εμένα μου έγινε έμμονη ιδέα. Το θέατρο, ήταν η μεγάλη μου αγάπη και έτσι από την ηλικία των 12 ετών, ξεκίνησα σιγά – σιγά να συμμετέχω σε θεατρικές παιδικές παραστάσεις.

Είστε μια εντυπωσιακή γυναίκα. Αυτό λειτούργησε μόνο ως πλεονέκτημα ή τελικά, είναι και εμπόδιο;

Η ομορφιά δεν είναι εμπόδιο αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει, χρειάζεται αγάπη και πολύ δουλειά για αυτή την τέχνη.

Η ταινία «Όργια σε τιμή ευκαιρίας» έφερε σύγκρουση με την οικογένειά σας. Πώς το διαχειριστήκατε;

Ήταν μια ατυχής στιγμή, ο σκηνοθέτης Κώστας Καραγιάννης, θέλησε μια αστυνομική περιπέτεια με καταξιωμένους ηθοποιούς όπως ο Γιάννης Βόγλης, ο Δημήτρης Μπισλάνης, ο Λαυρέντης Διανέλος κ.α. για εμπορικούς λόγους να της δώσει αυτό τον τίτλο. Αφού γυρίσαμε την ταινία στα Μελίσσια, στο στούντιο Άλφα, ένα απόγευμα με φωνάζει ο πατέρας μου έξαλλος και μου λέει: Τι ρεζιλίκια είναι αυτά; Με ντρόπιασες! Τι θα πω στη μητέρα σου; Εσύ που μου υποσχέθηκες ότι θα είσαι άψογη.