Νατάσα Εξηνταβελώνη: «Αυτό είναι το πιο σκανδαλώδες σε αυτή τη συνθήκη»

Νατάσα Εξηνταβελώνη

"Εν μια νυκτί χωρίς διαβουλεύσεις και χωρίς συζητήσεις" προδίδει η Νατάσα Εξηνταβελώνη.

Με αφορμή την καθημερινή σειρά του Alpha, «Παράδεισος των κυριών» παραχώρησε η Νατάσα Εξηνταβελώνη συνέντευξη στο περιοδικό Τηλεθεατή και τη δημοσιογράφο Χρύσα Παχούμη. Μέσα σε όλα, μάλιστα, η νεαρή ηθοποιός αναφέρθηκε στο σημαντικό ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τις δραματικές σχολές και το πολυσυζητημένο Προεδρικό Διάταγμα.

Πως εξελίσσεται ο αγώνας των καλλιτεχνών;

Πριν από τη δημιουργία ενός πανεπιστημίου παραστατικών τεχνών που εξήγγειλε η κυβέρνηση – και είμαστε σύμφωνοι νομίζω όλοι σε αυτό και αποτελεί αίτημα έτσι κι αλλιώς χρόνων -, ζητάμε να μην παρακάμπτει καμία κυβέρνηση με τα πτυχία μας, να μην εξισωθούν με δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και να γυρίσουμε στο καθεστώς τεχνολογικής εκπαίδευσης που ίσχυε μέχρι το 2003. Αυτό το οποίο για μένα είναι το πιο σκανδαλώδες που συνέβη σε αυτή τη συνθήκη, είναι ότι κατά πρώτη φορά σε ένα ζήτημα που είναι χρόνων και δεν έχει δοθεί λύση στη διαβάθμιση των σπουδών μας, η κυβέρνηση προσπάθησε να δώσει κυριολεκτικά εν μια νυκτί. Χωρίς διαβουλεύσεις, χωρίς συζητήσεις με τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Αυτό ήταν το πιο σκανδαλώδες, με αποτέλεσμα τη συσπείρωση και την αντίδραση, καθώς από την πρώτη καραντίνα μέχρι σήμερα μας αγνοεί η κυβέρνηση συστηματικά. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η κινητοποίηση είναι τεράστια και δυστυχώς τα ΜΜΕ δεν έπαιζαν αυτή την πληροφορία στην έκταση που υπήρχε. Συν ότι τα ιδιωτικά κολέγια στα μηνύματα που μας έρχονται στο facebook ανοίγουν τμήματα παραστατικών τεχνών bachelor και master.