Μυρτώ Αλικάκη – Πέτρος Λαγούτης: Η κοινή εξομολόγηση για το χωρισμό τους!

Πέτρος Λαγούτης

«Μετά τα δύο πρώτα χρόνια άρχισαν να στρώνουν τα πράγματα. Κι αυτό είναι κάτι που έχω παρατηρήσει και σε άλλα ζευγάρια».

Στο Page 2 της Νέας Σελίδας και τον Γιάννη Πουλόπουλο έδωσαν συνέντευξη ο Πέτρος Λαγούτης και η Μυρτώ Αλικάκη, όπου μίλησαν για τον χωρισμό τους, αλλά και πώς τον διαχειρίστηκαν.

Είναι η πρώτη φορά που παίζετε μαζί στην τηλεόραση μετά τον χωρισμό σας.

Μυρτώ: Παίξαμε και στο θέατρο μαζί πέρσι, αλλά το να υποδυθούμε ένα ζευγάρι που έχει πρόβλημα στον γάμο του είναι πολύ ενδιαφέρον. Και θεωρώ ότι τώρα πια που η σχέση μας είναι στέρεη, είναι πολύ γόνιμο να δουλεύουμε μαζί. Δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε μαζί στην αρχή του χωρισμού, πόσο μάλλον τέτοιους ρόλους. Αν μας είχε γίνει δηλαδή μία ανάλογη πρόταση δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να την αποδεχτούμε, γιατί στην αρχή του χωρισμού ο πόνος ήταν ακόμα νωπός.

Πέτρος: Έχει δίκιο η Μυρτώ που λέει ότι δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε μαζί τα πρώτα χρόνια που χωρίσαμε. Όταν υπάρχει πόνος και ένταση δεν θες να βλέπεις κάθε μέρα στη δουλειά σου τον άλλον. Χρειάζεται ένα διάστημα για να μπορέσει ένα ζευγάρι που χωρίζει να αναπροσαρμόσει την σχέση του και να είναι καλά μέσα σε αυτή. Τώρα δεν έχουμε πρόβλημα να δουλεύουμε μαζί!

Υπάρχουν σκηνές από το «Αστέρια στην άμμο» που να σας θύμιζαν προσωπικές σας στιγμές;

Μυρτώ: Σίγουρα υπάρχουν. Ειδικά κάποιες σκηνές τσακωμών, όπου υπάρχουν έντονα βλέμματα, είναι πράγματα που έχουμε ζήσει. Τώρα όμως κάνουμε πλάκα με αυτά! Έχει τύχει δηλαδή την ώρα που κάνουμε πρόβα να κοιτάξω περίεργα τον Πέτρο και να μου πει «Α, πα πα! Τι μου θύμισες τώρα!» και να γελάσουμε. (Γελάει).

Πέτρος: Πολλές φορές όταν στις σκηνές που παίζουμε υπάρχει αδιέξοδο, διαφωνούμε, ο καθένας έχει τα δίκια του, αλλά δεν καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο, είναι σαν να γίνεται dejavu. Έτσι κι αλλιώς τα συναισθήματα του πόνου, της αβεβαιότητας, της κτητικότητας, είναι τα ίδια σε όλα τα ζευγάρια, οπότε είναι σαν να λέμε με άλλα λόγια τα ίδια πράγματα.

Πόσο καιρό σας πήρε για να είστε καλά μαζί;

Μυρτώ: Μετά τα δύο πρώτα χρόνια άρχισαν να στρώνουν τα πράγματα. Κι αυτό είναι κάτι που έχω παρατηρήσει και σε άλλα ζευγάρια. Μάλλον χρειάζονται αυτά τα χρόνια για να καταλαγιάζει η αίσθηση του πόνου και του θυμού. Εμείς είμαστε καλά με τον Πέτρο τα τελευταία τρία χρόνια και αυτό όλο και βελτιώνεται.

Πέτρος: Μπορεί τα πρώτα δύο χρόνια η σχέση μας να βελτιώθηκε, αλλά θεωρώ ότι μας πήρε πέντε- έξι χρόνια για να τα πούμε όλα μεταξύ μας και να λύσουμε ότι έπρεπε να λυθεί. Έτσι κι αλλιώς, δεν σκοτωθήκαμε ποτέ με την Μυρτώ. Πάντα ήμασταν πολιτισμένοι, απλά τα πρώτα δύο χρόνια ήταν δύσκολα!

Υπήρξε κάποιο διάστημα που δεν επικοινωνούσατε καθόλου;

Πέτρος: Όχι. Δεν σταματήσαμε ποτέ να μιλάμε γιατί πάντα είχαμε ως προτεραιότητά μας τα παιδιά. Και τα παιδιά είναι καλά όταν βλέπουν ότι και οι δύο γονείς τους είναι εκεί και είναι και καλά μεταξύ τους.