Μυρτώ Αλικάκη: Η εξομολόγησή της για τον Πέτρο Λαγούτη

Μυρτώ Αλικάκη

«Με τον Πέτρο έχουμε κοινή αισθητική και στον τρόπο που βλέπουμε τη δουλειά μας, αλλά και πώς μας αρέσει να την κάνουμε», λέει η Μυρτώ Αλικάκη.

Στο περιοδικό ΟΚ και τον Γιώργο Πράσινο έδωσε συνέντευξη η Μυρτώ Αλικάκη. Η γνωστή ηθοποιός απάντησε, μεταξύ άλλων, και για τον πρώην σύζυγό της, Πέτρο Λαγούτη.

Φέτος συμμετέχετε σε «αντίπαλα» σίριαλ με τον πρώην σύζυγό σου Πέτρο Λαγούτη, αλλά μοιράζεστε την ίδια σκηνή στο Θέατρο Αθηνά με το έργο Τέλειοι ξένοι, σε δική του μάλιστα σκηνοθεσία και του Γιώργου Πυρπασόπουλου. Πώς αντιμετωπίζετε αυτό το δημιουργικό μπέρδεμα;

Σίγουρα δεν είμαστε καθόλου μαγκωμένοι που παίζουμε σε σειρές οι οποίες προβάλλονται απέναντι. Υπάρχει χώρος για αρκετές πετυχημένες σειρές. Ευτυχώς, και οι δύο είμαστε σε πολύ καλές δουλειές, που πάνε πολύ καλά. Με τον Πέτρο έχουμε κοινή αισθητική και στον τρόπο που βλέπουμε τη δουλειά μας, αλλά και πώς μας αρέσει να την κάνουμε. Είμαστε εργατικοί και φιλότιμοι, χωρίς να υποφέρουμε, αλλά να το ευχαριστιόμαστε.

Συναντιόμαστε στη σκηνή του εξολοκλήρου ανακαινισμένου Θεάτρου Αθηνά με ένα έργο που είναι ενδιαφέρον και επίκαιρο. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλοι έχουμε μια δημόσια ζωή, μια προσωπική και μια κρυφή ζωή. Το έργο αγγίζει το θέμα της κρυφής ζωής και πόσο βλάπτει τους ανθρώπους να μη μιλάνε μεταξύ τους επί της ουσίας, επειδή φοβούνται να εκτεθούν ή την απόρριψη.

Αντέχεις να λες την αλήθεια;

Όσο μεγαλώνω, είμαι όλο και περισσότερο ειλικρινής και ευθύς άνθρωπος. Πάντα ήμουν ευθύς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν έχω κρύψει πράγματα ή κάποιες φορές δεν είχα το σθένος να το κάνω. Έχω καταλάβει ότι μόνο καλό κάνεις στον εαυτό σου και στη σχέση σου με τους ανθρώπους όταν μιλάς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εκφράσεις κάτι, με σεβασμό πάντα, και τελικά να ωφεληθείς.

Πηγή φωτό: ΟΚ! – Πάνος Γιαννακόπουλος