Μυριέλλα Κουρεντή: Γιατί χάθηκε μετά τα Κλεμμένα Όνειρα και το Just the 2 of Us;

Μυριέλλα Κουρεντή

«Όχι, δεν το έβλεπα το Έλα στη θέση μου! Αν και τώρα που το παρακολούθησα..."

Η Μυριέλλα Κουρεντή παραδέχεται στο Τηλέραμα και την Αθηνά Ζαχαράκη πως πριν μπει στη σειρά δεν έβλεπε το Έλα στη θέση μου. Τι συνέβη στη ζωή της μετά τη συμμετοχή της στα Κλεμμένα Όνειρα και το Just the 2 of Us;

Βλέπατε το «Έλα στη θέση μου» και πριν πείτε «ναι» στον ρόλο;
«Όχι, δεν το έβλεπα! Αν και τώρα που το παρακολούθησα για να κατανοήσω την υπόθεση και τους χαρακτήρες, μπορώ να πω με σιγουριά ότι είναι μια δουλειά που θα την παρακολουθούσα άνετα από την αρχή. Τη βρίσκω ευφυή, αστεία και με πολύ ωραίες ανθρώπινες σχέσεις».

Πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας για έναν νέο ηθοποιό να βρίσκει δουλειά;
«Πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμη της θέλησης και ότι το μυαλό και η σκέψη καθορίζουν το μέλλον μας. Τίποτα δεν είναι δύσκολο γι’ αυτό που αγαπάς. Οπότε θα πρότεινα σε όποιον νέο ηθοποιό ξεκινάει την καριέρα του να την ξεκινήσει έχοντας στόχους, θετική ενέργεια και να παραμένει αλώβητος στα εμπόδια που θα συναντήσει στην αρχή της πορείας του».

Νιώσατε ποτέ τέτοια απογοήτευση ώστε να μπείτε στον πειρασμό να εγκαταλείψετε την υποκριτική;
«Με τα “Κλεμμένα όνειρα” και έναν τραγουδιστικό διαγωνισμό, το “Just the 2 of Us”, όπου κέρδισα, απέκτησα απότομα μεγάλη δημοσιότητα, την οποία δεν ήμουν σε θέση να εκτιμήσω και να χρησιμοποιήσω τότε υπέρ μου. Έτσι, για δύο χρόνια παράτησα την υποκριτική, μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκα αποκλειστικά με τη μουσική. Δεν το μετανιώνω, γιατί είχα την ευκαιρία να καλλιεργήσω άλλες αρετές και φυσικά μέσω της αποχής κατάλαβα πόσο πολύ μου έλειπε το θέατρο και γενικά το επάγγελμα του ηθοποιού. Επιστρέφοντας, ήμουν σίγουρη πια πως ήθελα να το υπηρετήσω με όλη μου την προσοχή και την ψυχή».