Μπέζος: Η «αγελάδα» που λέγεται ελληνική τηλεόραση στέγνωσε!

Διαβάστε τι είπε σε συνέντευξή του στον ΒΗΜΑFM

Ο Γιάννης Μπέζος που πρωταγωνιστεί στην ταινία του Νίκου Κουτελιδάκη «Το ταγκό των Χριστουγέννων» η οποία θα βγει στις αρχές Δεκεμβρίου και ετοιμάζει θεατρική παράσταση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για μετά την άνοιξη, μίλησε στον ΒΗΜΑFM 99,5 και την εκπομπή «Στάση media» για τα τηλεοπτικά και τους ηθοποιούς.

– Κοστίζει τελικά τόσο ακριβά μια ελληνική σειρά;

«Μπορεί να κάνεις μια πολύ μεγάλη επιτυχία χωρίς πολλά χρήματα. Εξαρτάται από το τι είναι αυτό που κάνεις, τι απαιτήσεις έχει και κυρίως κατά τη γνώμη μου εξαρτάται από την διάθεση των συντελεστών. Το 80% είναι αυτό, τα χρήματα είναι μετά. Δηλαδή αν είμαστε έτοιμοι εμείς να επικοινωνήσουμε με το κοινό και όχι να αρμέξουμε την αγελάδα, που λέγεται ελληνική τηλεόραση, η οποία στέγνωσε, έχει γίνει κόκαλο. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε τη δουλειά αυτή μόνο και μόνο για να βγάλουμε λεφτά και μετά να την βρίζουμε και λίγο- γιατί είναι και της μόδας- και μετά να κάνουμε τους πνευματικούς ανθρώπους ότι δήθεν κάνουμε καλό θέατρο. Όλα αυτά είναι σαχλαμάρες, γελοιότητες, αρχοντοχωριατισμοί για αυτό είμαστε και εκτός Ευρώπης πολιτισμικά».

– Γιατί δε βγαίνουν νέα πρόσωπα στην τηλεόραση;

«Αυτό είναι ένα θέμα. Για να είμαστε ακριβείς, υπάρχουν ηθοποιοί εξαιρετικοί, δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί ηθοποιοί στον χώρο της κωμωδίας. Ίσως φταίει και το στυλ που παράγονται πλέον οι ηθοποιοί από τις δραματικές σχολές και ίσως φταίει και λίγο η απαξίωση που δείξαμε στην τηλεόραση, λες και η τηλεόραση παίζει μόνη της. Πρέπει να μας πετάξουν λίγο στην άκρη. Το εννοώ αυτό που λέω. Να πάμε λίγο στην εφεδρεία και όχι στην πρώτη γραμμή μετά από 20 χρόνια».