Μπέσσυ Αργυράκη: «Πάντα η Eurovision προσεγγίζει το γκέι κοινό, δεν μπορείς να αφαιρέσεις τη διαφορετικότητα»

Μπέσσυ Αργυράκη

"Το γκέι κοινό παθιάζεται με τα φεστιβάλ τραγουδιού και τις μεγάλες φιέστες και είναι ένα τρελά εκδηλωτικό" διευκρινίζει η Μπέσσυ Αργυράκη.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η Μπέσσυ Αργυράκη στην εφημερίδα Espresso Σαββατοκύριακο και τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα. Μεταξύ άλλων, δε, η δημοφιλής ερμηνεύτρια μίλησε για τον διαγωνισμό της Eurovision και το πάθος που τρέφει γι’ αυτόν, κατά την ίδιο, το ομοφυλόφιλο κοινό.

Τελικά η Eurovision είναι πλέον ένας γκέι διαγωνισμός τραγουδιού ή ένας διαγωνισμός τραγουδιού όπως εκείνα τα πρώτα, αθώα, χρόνια που τραγούδησες εσύ;

Τα αθώα χρόνια εκείνης της γενιάς ο διαγωνισμός αντιπροσώπευε το αποτέλεσμα που έβγαινε. Ήταν φεστιβάλ τραγουδιού, φωνών. Πρέπει να προβάλλονται τα πολύ ωραία τραγούδια με τις πολύ ωραίες φωνές γιατί αυτό σημαίνει Eurovision. Σήμερα είναι ένα κράμα πολλών πραγμάτων μαζί, γιατί έτσι είναι και η εποχή μας. Τα πάντα αλλάζουν στον χρόνο. Γι’ αυτό και κερδίζει το πιο «προχώ» τραγούδι που συνοδεύεται από εντυπωσιακή σκηνική παρουσία.

Η Eurovision ως θεσμός πάντα προσεγγίζει το γκέι κοινό και πάντα είναι ένα φεστιβάλ που δεν μπορείς να αφαιρέσεις τη διαφορετικότητα από αυτό. Και αυτό συμβαίνει ανά τον κόσμο και σαφώς δεν είναι κακό αυτό για μένα. Γιατί το γκέι κοινό παθιάζεται με τα φεστιβάλ τραγουδιού και τις μεγάλες φιέστες και είναι ένα τρελά εκδηλωτικό κοινό. Γι’ αυτό και την έχει αγκαλιάσει την Eurovision.

Εσύ θεωρείσαι για την Ελλάδα γκέι icon…

Αυτό δεν μπορώ να το πω εγώ, αλλά το κοινό που με ακολουθεί. Ωστόσο μπορώ να σου πω ότι το τραγούδι «Κορμί κι αλάτι» είναι ένα τραγούδι που το γκέι κοινό λατρεύει. Και σου έχω και νέο. Το συγκεκριμένο τραγούδι, που μετράει πολλά χρόνια, ετοιμάζομαι να το κάνω διασκευή στα σημερινά δεδομένα για να τραγουδιέται ρεμίξ στα καλοκαιρινά μπαράκια. Θα το ξανατραγουδήσω σε σημερινό άκουσμα, μπιτάτο!