Μπέσσυ Αργυράκη: «Κοιτούσα σαν ξερολούκουμο τον Ρόμπερτ!»

Μπέσσυ Αργυράκη

"Μου άρεσε, αλλά εκείνος… τίποτα"

Η Μπέσσυ Αργυράκη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Espresso και στον Νίκο Νικόλιζα, αποκάλυψε μεταξύ άλλων την αιτία που χώρισε από τον Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Πώς σε βρήκε ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς και γίνατε ένα από τα θρυλικά καλλιτεχνικά ντουέτο της εποχής;

Είχα τραγουδήσει στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κι εκεί μου πρότειναν να πάω στη σχόλη του Κώστα Κλάβα για να κάνω φωνητική. Εκεί λοιπόν ήταν ένας συμμαθητής μου, ο οποίος μου πρότεινε να δώσω εξετάσεις στη ραδιοφωνία. Και πέρασα με την πρώτη. Ο ηχολήπτης που με άκουσε μου πρότεινε να τραγουδάω σε διάφορα κέντρα και ξενοδοχεία. Και χέρι – χέρι άλλοτε με τον μπαμπά μου και άλλοτε με τη μαμά μου πήγαινα. Στην ορχήστρα ήταν ο γιος του Λάμπρου Κωνσταντάρα, ο Δημήτρης, και έπαιζε μπάσο. Αυτός ήθελε τότε να προωθήσει έναν φίλο του με ένα τραγούδι που το έλεγαν «Ηλεκτρονική εποχή». Μου πρότειναν να το πούμε μαζί, το είπαμε και το τραγούδι πήρε βραβείο καλύτερης ενορχήστρωσης. Έπειτα ο Κωνσταντάρας με βοήθησε να πάω στην πρώτη μου δισκογραφική. Και μέσα σε όλα, γνωρίζομαι και με τον Ρόμπερτ.  Έψαχνα τότε μια τραγουδίστρια να πει το τραγούδι του «Σαν ένα όνειρο». Είχαν δοκιμάσει αρκετές, αλλά δεν του έκανε καμία. Μόλις με άκουσε, του άρεσα πολύ και είπε: «Σαν ένα όνειρο». Είχαν δοκιμάσει αρκετές, αλλά δεν του έκανε καμία. Μόλις με άκουσε, του άρεσα πολύ και είπε: «Όχι μόνο θα το πει, αλλά θα πάρουμε και το βραβείο». Κι έτσι βγήκαμε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Τότε γίνατε και ζευγάρι;

Εγώ στην αρχή κοιτούσα τον Ρόμπερτ σαν ξερολούκουμο. Μου άρεσε, αλλά εκείνος… τίποτα. Την εποχή εκείνη ο μισός γυναικείος πληθυσμός της Ελλάδας ήταν ερωτευμένος μαζί του. Στην πορεία άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για εμένα. Η σχέση μας κράτησε πέντε ολόκληρα χρόνια. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μέναμε και μαζί. Οι γονείς μου, από την άλλη, ήθελαν ο σύντροφος μου να έχει μια σταθερή δουλειά. Πίστευαν ότι η δουλειά του Ρόμπερτ δεν είναι σταθερή. Αργότερα, όταν γίναμε ζευγάρι, ο γυναικείος πληθυσμός ζήλευε εμένα και ο αντρικός τον Ρόμπερτ. Γινόταν ο χαμός με τα περιοδικά.

Έγραψε κάποια τραγούδια για εσένα;

Το «Πόσο σ’ αγαπώ» και το «Χωρίσαμε». Πάντως, για τα πέντε χρόνια που ήμασταν μαζί θα μπορούσε να γράψει περισσότερα!

Γιατί χωρίσατε;

Νομίζω, ξέφτισε η σχέση μας. Και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο σύζυγός μου, ο Λευτέρης Νικόλιζας. Η φίλη μου η Έφη Σαρρή μας έκανε το προξενιό. Ήρθε ένα μεσημέρι στο σπίτι. Με χαιρετάει, βγάζει τα γυαλιά του και τι να δω: δύο υπέροχα μάτια, σαν πιάτα μεγάλα, και γαλάζια σαν τη θάλασσα. Μετά, κι ενώ βγήκαμε το πρώτο ραντεβού, δεν τον ξαναπήρα τηλέφωνο. Όταν λοιπόν, με ξαναπήρε εκείνος, μου είπε: «Γιατί δεν μου τηλεφωνείς;». κάπως έτσι τον έφερα κοντά μου.