Μπάρακ Ομπάμα: «Κάνω έρωτα με άνδρες καθημερινά αλλά στη φαντασία μου»

Μπάρακ Ομπάμα

Όσα είχε γράψει ο Μπάρακ Ομπάμα σε επιστολή προς πρώην σύντροφο του ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε μια επιστολή που είχε στείλει το 1982 ο Μπαράκ Ομπάμα σε γυναίκα με την οποία είχε σχέση. Σε αυτήν ο 21χρονος, τότε, τέως πρόεδρος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε γράψει ότι κάνει έρωτα με άνδρες καθημερινά αλλά… μόνο μέσω της φαντασίας του.

«Όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία, πρέπει να πω ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να απομακρυνθεί κανείς από το παρόν. Μια άρνηση, ίσως, να διαιωνίσει την ατελείωτη φάρσα της επίγειας ζωής. Βλέπεις, κάνω έρωτα με άνδρες καθημερινά, αλλά στη φαντασία», έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα στην τότε σύντροφό του Άλεξ ΜακΝίαρ τον Νοέμβριο του 1982. «Ελπίζω να μπορώ να σκέφτομαι με ανθρώπινους όρους και όχι ως γυναίκα σε διαμάχη με τους άνδρες. Ωστόσο, επιστρέφοντας στο θέμα του σώματος, βλέπω ότι έχω γίνει άνδρας – και σωματικά – και έτσι επιλέγω να αποδεχτώ αυτό το γεγονός».

Κομμάτια της επιστολής έβγαλε στη δημοσιότητα στο νέο του βιβλίο ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ιστορικός, Ντέιβιντ Γκάροου. Η επιστολή πάντως, ανήκει στο Πανεπιστήμιο Emory, το οποίο δεν επιτρέπει τη φωτογράφιση ή την απομάκρυνσή της. Ένας φίλος του Γκάροου, όμως, ο Χάρβεϊ Κλερ, κατόρθωσε να δει την επιστολή και να την φωτογραφήσει και έστειλε το περιεχόμενό της στον συγγραφέα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η σεξουαλικότητα του Ομπάμα γίνεται θέμα, καθώς το 2014 η Αμερικανίδα ηθοποιός, κωμικός και συγγραφέας, Τζόαν Ρίβερς αποκάλεσε δημόσια «ομοφυλόφιλο» τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ και μάλιστα είπε για τη σύζυγό του, Μισέλ ότι είναι «τρανς».

Πηγή: newsit.gr