«Μου μίλησε πρώτη η Χάρις Αλεξίου και είχα ταραχθεί τόσο πολύ που ήξερε ποιος είμαι»

ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

"Παρόλο που σταμάτησε να τραγουδάει, δεν μπορεί να φύγει από τον χώρο αυτό η μουσική και η ενέργειά της, είναι θρύλος."

Στο Λοιπόν και τη Ρενέ Σαραντινού μίλησε σε συνέντευξή του ο Κώστας Μαρτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο αν κάποια στιγμή θα άλλαζε επάγγελμα σε περίπτωση που χρειαζόταν αλλά και για την απόφαση της Χάρις Αλεξίου να κλείσει τον κύκλο της στο τραγούδι.

Θα σταματούσες το τραγούδι ως επάγγελμα κάνοντας κάτι άλλο; Θα γυρνούσες στην κομμωτική, κάτι που έχεις ασχοληθεί παλαιότερα;

Η ανάγκη θα με έκανε να κάνω οποιαδήποτε δουλειά, εκτός από κάτι που δεν είναι ηθικό. Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Μου αρέσει να δουλεύω και τώρα που κάθομαι έχω πάθει μια… τρέλα, γιατί θεωρώ ότι η απραγία σ’ έναν άνθρωπο, είναι ένας μικρός θάνατος. Θα έκανα τα πάντα, δεν έχω κανένα πρόβλημα να δουλέψω και προσπαθούσα μέσα από το οτιδήποτε κάνω, να περνάω καλά. Δε θα έκανα κάτι που αντίκειται στις ηθικές αρχές μου.

Κώστας Μαρτάκης

Η Χάρις Αλεξίου είχε το θάρρος να πάρει την απόφαση να σταματήσει το τραγούδι…

Είναι όλη η πορεία της αξιοθαύμαστη, Μας έχει αφήσει τεράστια «προίκα». Παρόλο που σταμάτησε να τραγουδάει, δεν μπορεί να φύγει από τον χώρο αυτό η μουσική και η ενέργειά της, είναι θρύλος. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που την έχω γνωρίσει. Γνωριστήκαμε κατεβαίνοντας από τη Θεσσαλονίκη και οι δύο, συναντηθήκαμε στο αεροπλάνο, καθόμασταν δίπλα – δίπλα, δεν της μίλησα όχι από σνομπισμό, αλλά επειδή ντρεπόμουν, δεν ήθελα να την ενοχλήσω. Μου μίλησε εκείνη πρώτη και πραγματικά είχα ταραχθεί τόσο πολύ, που ήξερε ποιος είμαι, γιατί δεν γνώριζα ότι με ξέρει, ότι ξέρει τα τραγούδια μου, το που τραγουδάω, δεν το περίμενα αυτό και μου έκανε τρομερή εντύπωση.