«Μου είχαν περάσει περίεργες ιδέες αυτοκτονίας! Το 2012 αποφάσισα μόνος μου να κόψω τα χάπια»

Γιάννης Σπαλιάρας

Γνωστός Έλληνας αποκαλύπτει για την μάχη του με την κατάθλιψη.

Συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε ο γνωστός PR manager Γιάννης Καζανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην περίοδο που είχε πάθει κατάθλιψη και αποκάλυψε πως του είχαν περάσει από το μυαλό σκέψεις αυτοκτονίας.

Γιάννης Καζανίδης

Πώς διαχειρίστηκες την κατάθλιψη;

Μέσα σε αυτά τα 3,5 χρόνια ζούσα μέσα σε ένα αεροπλάνο πηγαίνοντας στα Εμιράτα για να κάνω εκεί την εταιρεία οργάνωσης εκδηλώσεων και γάμων, ενώ εδώ είχα την ολοκληρωτική καταστροφή. Υπήρχε αυτή η αντιφατικότητα. Ξυπνούσα και ο ένας φαλίρισε, ο άλλος αυτοκτόνησε, ενώ ταυτόχρονα ζούσα μια άλλη πραγματικότητα στα Εμιράτα με τη χλιδή.

Πώς ισορρόπησε αυτό;

Το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισα μόνος μου να κόψω τα χάπια. Το 2013, το καλοκαίρι, ήρθε μεγάλο σοκ με το θάνατο του φίλου μου και μέντορά μου Μιχάλη Ασλάνη και το Γενάρη του 2014 ήμουν καλά. Μου είχαν περάσει περίεργες ιδέες αυτοκτονίας, διάφορα τέτοια. Πάλεψα με δύναμη ψυχής, δεν το μοιράστηκα με τους φίλους μου, το έκανα μόνος μου. Δεν ήμουν κλεισμένος σε ένα σπίτι, αλλά η κατάθλιψη είναι ένα περίεργο πράγμα. Κάποια στιγμή είχα πάθει και άρνηση στο θέμα της δουλειάς, ήθελα να δουλεύω, αλλά αυτή η δουλειά είναι πολύ προσωπική, χρειάζεται να δίνεσαι. Τώρα έχω εταιρίες μεγάλες και όλα πάνε καλά.