Μιχάλης Συριόπουλος: «Πολύ εύκολα μπορείς να γίνεις Μιχαλάκης από Μιχάλης, όταν επιλέγεις να πορεύεσαι με αυτά»

Μιχάλης Συριόπουλος

"Όμως είμαι εδώ για να διεκδικήσω ολόκληρο το όνομα" υπογραμμίζει ο Μιχάλης Συριόπουλος.

Σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση προχώρησε ο Μιχάλης Συριόπουλος στο περιοδικό Gala και τον δημοσιογράφο Κώστα Μπουρούση με αφορμή τη συμμετοχή στην περιοδεία του «Άμλετ» ανά την Ελλάδα. Μάλιστα, μέσα σε όλα, ο γνωστός ηθοποιός εξήγησε πως η περίοδος της καραντίνας συνέβαλε καταλυτικά στο να αλλάξει όλη την κοσμοθεωρία του.

Πιο συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Συριόπουλος εκμυστηρεύτηκε αρχικά πως «επειδή κόντευα να γίνω ένας γκρινιάρης άνθρωπος, αποφάσισα να πάρω διαφορετικές στροφές στη ζωή μου από την καραντίνα και μετά, απ’ όταν δηλαδή ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον εαυτό μου. Επιλέγω κι εκείνοι που θα είναι γύρω μου να είναι άνθρωποι με θετική ενέργεια. Είναι πολύ μικρή η ζωή για να βρίσκουμε διαρκώς τα αρνητικά. Κι επειδή όντως υπάρχουν αρνητικά, επιλέγω το φως.

Υπήρξε κάποιο γεγονός που πυροδότησε αυτή την αλλαγή;

Νομίζω ότι στην πρώτη καραντίνα, την ωραία, τη μεγάλη, όλοι ήρθαμε αντιμέτωποι με τον θάνατο, τον φόβο και το κακό. Από εκεί και πέρα ήταν στο χέρι μας το τι θα το κάνουμε αυτό που ζήσαμε.

Σε ακούω ήρεμο πάντως.

Σ’ ευχαριστώ γι’ αυτό που λες. Κάπως το έχω αντισταθμίσει στη ζωή μου με τους ρόλους μου. Βάζω εκεί ό,τι κακό και μοχθηρό υπάρχει. Γενικότερα αγαπώ την ψυχραιμία και την ηρεμία.

Το θέμα είναι αν τη βρίσκεις;

Η ψυχραιμία, η ευγένεια και η ηρεμία είναι παρεξηγημένες έννοιες στις μέρες μας.

Εννοείς ότι εκλαμβάνονται ως μειονέκτημα;

Ακριβώς. Πολύ εύκολα μπορείς να γίνεις Μιχαλάκης από Μιχάλης, όταν επιλέγεις να πορεύεσαι με αυτά. Όμως είμαι εδώ για να διεκδικήσω ολόκληρο το όνομα. Παρατηρώ – κι είναι πολύ απογοητευτικό – ότι όταν κάποιος έχει βία και ένταση πάνω του οι άλλοι τον υπολογίζουν, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.