Μιχάλης Σαράντης: «Οι άνθρωποι είναι έξαλλοι με αυτά που ζουν κι εγώ μαζί τους»

Μιχάλης Σαράντης

"Έρχονται στιγμές που με πιάνει φοβερή απαισιοδοξία, θέλω να σηκωθώ να φύγω μακριά" δήλωσε ο Μιχάλης Σαράντης.

Στην Real Life και στην Μαρίνα Τσιγκλητήρα παραχώρησε συνέντευξη ο Μιχάλης Σαράντης, όπου αναφέρθηκε και στις πρόσφατες καταγγελίες στον καλλιτεχνικό κι όχι μόνο χώρο.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τον καλλιτεχνικό (κι όχι μόνο, φυσικά) χώρο, αναρωτιέμαι, πως θα μαγευτούμε ξανά;

Προέχει η δικαίωση των ανθρώπων που έχουν πονέσει. Έχουμε, ωστόσο, ανάγκη να μαγευτούμε ξανά. Όλοι. Είναι βασική μας ανάγκη αυτή την στιγμή η μαγεία και το παραμύθι, σε οποιαδήποτε έκφανση της ζωής μας, κόντρα στον ζόφο των ημερών. Είτε αυτό σημαίνει να λέμε «σ’ αγαπώ» στον άνθρωπο με τον οποίο είμαστε μαζί, είτε, αν είμαστε μόνοι, να δώσουμε μια ευκαιρία να ερωτευτούμε, είτε να αγαπήσουμε ξανά τον προσωπικό μας χώρο και να τον φροντίσουμε, είτε να επαναδιαπραγματευτούμε τη σχέση μας με τους γονείς και τους φίλους μας. Είναι πολύ δύσκολο, το ξέρω. Και, ναι, υπάρχει ένταση στην πόλη, οι άνθρωποι είναι έξαλλοι με αυτά που ζουν – κι εγώ μαζί τους. Κάθε μέρα είναι μια μάχη. Έρχονται στιγμές που με πιάνει φοβερή απαισιοδοξία, θέλω να σηκωθώ να φύγω μακριά. Υπάρχουν, όμως, κι άλλες που νιώθω με βεβαιότητα πως το γεγονός ότι όλα έχουν έρθει τούμπα είναι μια ευκαιρία για επανεκκίνηση.