Μιχάλης Ρέππας: «Δεν μας οφείλει η Ντίνα Κώνστα το ρόλο στο Δις εξαμαρτείν»

Μιχάλης Ρέππας

Όσα είπε ο Μιχάλης Ρέππας για την αείμνηστη Ντίνα Κώνστα.

Με τη σειρά «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» επανέρχονται ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου προσεχώς μέσα από τη συχνότητα του MEGA. Ο πρώτος μάλιστα παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τον δημοσιογράφο Πάνο Ζόγκα όπου κιαι έκανε μια τρυφερή αναφορά στην αείμνηστη ηθοποιό Ντίνα Κώνστα.

Συστήσατε όμως και ηθοποιούς στο κοινό με άλλο τρόπο, όπως την αείμνηστη Ντίνα Κώνστα.

Η Ντίνα Κώνστα είχε αποδείξει την αξία της σε επτά χιλιάδες επίπεδα. Οι δυναμικοί ηθοποιοί σου επιβάλλονται, δεσμεύουν τη φαντασία σου. Εμείς της οφείλουμε τη Γιολάντα στο «Δις εξαμαρτείν», όχι εκείνη σε εμάς. (Σ.σ.: Ο χαρακτήρας που αργότερα συνεχίστηκε ως Ντένη Μαρκορά στους Δύο Ξένους και οι συγγραφείς εκείνης της σειράς, Ρήγας – Αποστόλου, έχουν πει ότι ο ρόλος ανήκει στον Μιχάλη Ρέππα και τον Θανάση Παπαθανασίου και τον πήραν έτοιμο επειδή η ιδέα ήταν μοναδική). Είναι σαν να ήρθε σπίτι μας και να είπε «εγώ είμαι ο ρόλος». Θα σου το εξηγήσω και αλλιώς. Η Μαρία Φαραντούρη και η Άννα Βίσση έχουν μια πολύ συγκεκριμένη και σημαντική ταυτότητα αλλά στην ουσία έχουν τραγουδήσει ένα συνθέτη. Η Μαρινέλλα έχει μια ταυτότητα και τραγούδησε όλους τους μεγάλους συνθέτες. Πως γίνεται να μοιάζουν τα τραγούδια; Ο Μητσιάς όταν τον ακούς θυμίζει τον Μητσιά – κι ας έχει κι αυτός τραγουδήσει και Μούτση και Θεοδωράκη και Λοϊζο και όλους. Πως γίνεται αυτό;

Οι σημαντικοί ερμηνευτές δημιουργούν τον κόσμο τους και σου επιβάλλονται. Η Μαρινέλλα, χωρίς να το θέλει, επιβαλλόταν στους συνθέτες να γράψουν στην προσωπικότητα της. Οι ίδιοι εμπνέονταν, χωρίς να το ζητήσει εκείνη. Έγραφαν γι’ αυτό το ηφαιστειώδες θηλυκό και το πως βίωνε τον έρωτα, την εγκατάλειθψε, τη δυστυχία. Όταν γράψαμε το έργο «Μαρινέλλα – Το μιούζικαλ» όπου πρωταγωνιστούσε, είχε μια αξιοθαύμαστη ομοιογένεια στα τραγούδια σαν να είχαν γραφτεί από ένα συνθέτη. Και η Άννα Βίσση έχει ισχυρή ταυτότητα, έχει ομοιογένεια, είναι εξαιρετική αλλά από πίσω υπάρχει μόνο ένας άνθρωπος, ο Νίκος Καρβέλλας. Πίσω από την Μαρινέλλα υπάρχουν είκοσι συνθέτες, όμως τα πάντα καταλήγουν στην προσωπικότητα της.