Μιχάλης Κεφαλογιάννης: «Νόμιζα ότι είχα όλες τις ασθένειες»

Μιχάλης Κεφαλογιάννης

"Βρήκα τον τρόπο να ελέγχω ως έναν βαθμό το άγχος μου και έκανα πολλές ασκήσεις διαλογισμού και εσωτερικής δουλειάς" εξομολογήθηκε ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης.

Με αφορμή την εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» στο MEGA, ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ! και τη δημοσιογράφο Φανή Πλατσατούρα. Μέσα σε όλα, ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του Μεγάλου Καναλιού αναφέρθηκε στο ξεκίνημα του στην ενασχόληση με ιατρικά θέματα, το τηλεοπτικό κοινό και τις «κακές» συνήθειες του παρελθόντος.

Εσένα δεν σε αγχώνουν καμιά φορά τα θέματα που παρουσιάζεις, κυρίως όταν αυτά έχουν να κάνουν με βαριές, ανίατες ασθένειες;

Στην αρχή έπαθα ό,τι παθαίνουν συνήθως οι φοιτητές της Ιατρικής. Νόμιζα ότι τα είχα όλα! Αλλά μετά το ξεπέρασα. Ξέρεις, η γνώση και η πρόληψη είναι πολύ σημαντικά. Όταν ένας άνθρωπος γνωρίζει, φοβάται λιγότερο. Όταν βρίσκεσαι σε μια παρέα, ζητούν να μάθουν για θέματα υγείας; Η αλήθεια είναι πως πάει προς τα εκεί η συζήτηση αλλά προσπαθώ να το αποφεύγω. Ποτέ δεν μπήκα στον ρόλο του γιατρού ή του ειδικού. Είναι ένα αντικείμενο πολύ ευαίσθητο και πρέπει να το αντιμετωπίσεις σοβαρά. Όσα λιγότερα λες, από την προσωπική σου γνώμη, τόσο το καλύτερο. Οπότε ναι, σπάνια θα μπω στα χωράφια των άλλων, δεν μου αρέσει κα- θόλου αυτό.

Φαντάζομαι πως είσαι ο αγαπημένος παρουσιαστής των ηλικιωμένων και ιδιαίτερα των γιαγιάδων.

Ναι, δεν ξέρω γιατί, μου το λένε συνέχεια. (Γελάει.) Και γενικότερα στις γυναίκες. Θα μπω για παράδειγμα σε ένα ταξί και θα μου πει ο ταξιτζής «με έχει τρελάνει η γυναίκα μου, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου δεν βλέπουμε κάτι άλλο στην τηλεόραση» ή η κόρη μιας μαμάς γύρω στα 50 – 60: « Μας έχετε καταστρέψει. Κάθε φορά μού λέει η μάνα μου ”Άκουσες τι είπε ο Κεφαλογιάννης;”. Και θέλουμε–δεν θέλουμε, τα ακούμε». Το πιο ωραίο που μου έχει συμβεί βέβαια είναι όταν μια φοιτήτρια της Ιατρικής μου είπε πως είχαν «αστείο» στη σχολή με το όνομά μου. Για να δείξουν τη δυσκολία των θεμάτων, ρωτούσαν τον καθηγητή: « Αυτό θα το απαντούσε ο Κεφαλογιάννης;». (Γελάει.

Λόγω της ενασχόλησής σου με τα ιατρικά θέματα, έχεις αλλάξει «κακές» συνήθειες που είχες στο παρελθόν;

Έχω αλλάξει πάρα πολύ τον τρόπο που αντιμετωπίζω το σώμα μου. Βρήκα τον τρόπο να ελέγχω ως έναν βαθμό το άγχος μου και έκανα πολλές ασκήσεις διαλογισμού και εσωτερικής δουλειάς, που με βοήθησαν πάρα πολύ. Επίσης, άρχισα να γυμνάζομαι και άλλαξα ριζικά τη διατροφή μου. Είμαι ένας άνθρωπος που έπαιρνε πολύ εύκολα βάρος –και πάντοτε υπήρχε αυτό στο μυαλό μου– και όμως, έχω καταφέρει να το ελέγξω τα τελευταία χρόνια με σωστή διατροφή. Σκέφτηκα πως δεν μπορώ να υπηρετώ ένα αντικείμενο και να μην είμαι εγώ ο πρώτος που θα το εφαρμόσει. Βέβαια με έχουν σταματήσει στον δρόμο και μου έχουν πει μεταξύ σοβαρού και αστείου «Μα γιατί τρώτε παγωτό; Άλλα μας λέτε στην τηλεόραση».