Ματθίλδη Μαγγίρα: «Γνωρίζω ότι έχω να κάνω με τοξικό άνθρωπο»

Ματθιλδη Μαγγιρα

Θέλει να είναι συνεχώς δημιουργική, είτε όταν πρόκειται να μιμηθεί κάποιον καλλιτέχνη, μέχρι... ασφυξίας, είτε όταν ετοιμάζεται να φτιάξει ένα τραπέζι! Η Ματθίλδη Μαγγίρα ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, αφού, όπως λέει, ύστερα από κάθε δύσκολη περίοδο για την ανθρωπότητα κάτι νέο γεννιέται...

Ποια είναι άραγε η γεύση που της αφήνει το φετινό «Your Face Sounds Familiar»; «Είναι ιδιαίτερη, γιατί οι γύρω συνθήκες είναι δύσκολες, μιλάω για τα μέτρα. Είναι όμως ευτύχημα που είμαστε η συγκεκριμένη ομάδα παικτών σε μια μεγάλη και ακριβή παραγωγή, οπότε θα τολμήσω να πω γλυκόξινη» λέει η Ματθίλδη Μαγγίρα στο περιοδικό Τηλέραμα και τον Βασίλη Ανδριτσάνο.

Το γεγονός ότι στο «All Star» συμμετέχουν οι καλύτεροι προσθέτει περισσότερο άγχος;

«Αυτό είναι το κινητήριο όχημα ή το drive. Το άγχος έρχεται με την προσωπική σου αναμέτρηση σε αυτό που καλείσαι να κάνεις! Η μεγάλη παράσταση έρχεται όταν ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον! Αυτό το θεωρώ ευτυχές».

Τι σας δυσκολεύει περισσότερο σε μια μεταμόρφωση;

«Αυτό είναι ανάλογο με τον εκάστοτε χαρακτήρα. Σε άλλον δυσκολεύομαι να του μοιάσω εμφανισιακά… Το περπάτημα, το βλέμμα, η ενέργειά του, η φωνή του, μια λεπτομέρεια… Το ευχάριστο για μένα είναι ότι πάντα το ένα πρόσωπο διαφέρει από το άλλο και αυτό είναι το δώρο, η μοναδικότητα».

Με ποια μίμηση έχετε διασκεδάσει περισσότερο και με ποια όχι και τόσο;

«Διασκεδάζω με αυτή που διασκεδάζει το κοινό, όταν έχω αυτή τη μαγική επαφή. Εκείνη που με ζόρισε περισσότερο από όλες ήταν ο Τους. Έφτασα οριακά με το οξυγόνο μου, την αναπνοή μου… Ένιωθα ότι θα πέσω κάτω από ασφυξία. Οδυνηρή εμπειρία!»

Υπήρξε ποτέ συμπεριφορά που σας έφερε σε δύσκολη θέση και πώς το διαχειριστήκατε;

«Αρκετές φορές και με διαφορετικούς ανθρώπους, σε διαφορετικούς χώρους και χρόνους… Αν θέλουμε να το προσδιορίσουμε, ακόμα και τώρα συμβαίνει. Συνήθως το διαχειρίζομαι άμεσα. Αν υπάρχει η δυνατότητα, θέλω να το συζητήσω με τον άλλον, αλλιώς γνωρίζω ότι έχω να κάνω με τοξικό άνθρωπο, οπότε απομακρύνομαι. Αν δεν έχω την τελευταία επιλογή, ενεργοποιώ τον παρατηρητή μου, βγαίνω από το συναίσθημα».

Τα περιστατικά και οι καταγγελίες για κακοποίηση που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληθαίνουν. Άγγιξαν ακόμα και το «Face», με την περίπτωση του Κώστα Δόξα. Πώς βλέπετε όλο αυτό που συμβαίνει;

«Χαίρομαι που αποκαλύπτονται κοινωνικές καταστάσεις χρόνων. Εύχομαι να αλλάξουν πολλά πράγματα. Με προβληματίζει ότι αυτό το κύμα συμβαίνει και σε άλλες χώρες ταυτόχρονα. Όπως και να έχει, εύχομαι να ισορροπήσει όλο αυτό. Τώρα βιώνουμε το σπάσιμο της σιωπής».