Ματίνα Νικολάου: «Θεωρώ ότι θα ήταν καλό να κάνουμε μια παύση στο Καλό Μεσημεράκι»

Ματίνα Νικολάου

"Η δική μου γνώμη είναι ότι όταν κάτι είναι τόσο πετυχημένο και τόσο όμορφο, καλό είναι να σταματάει στην ακμή του" δήλωσε η Ματίνα Νικολάου.

Η Ματίνα Νικολάου μίλησε στο ΟΚ! και στον Γιώργο Πράσινο για το Καλό Μεσημεράκι κι αν θεωρεί πως πρέπει να κλείσει ο κύκλος της εκπομπής.

Η Βάνια ήταν δική σου επινόηση;

Όχι, η Βάνια ήταν επινόηση του Νίκου (σ.σ. Μουτσινά). Τη σκέφτηκε για την παράσταση που θα παίζαμε, το Κοκομπλόκο, όπου ο κόσμος γελούσε πάρα πολύ με τη Βάνια. Ο Νίκος μού έλεγε τότε «έγραψα όλες τις αστείες ατάκες για σένα και δεν κράτησα καμία για μένα!». Ήταν μια περσόνα που δημιούργησε ο Νίκος με πάρα πολλή αγάπη και αυτός ο ρόλος –μετά από δύο χρόνια αφού τέλειωσε η παράσταση– επανήλθε στις εκπομπές «Για την παρέα» και έπειτα στο «Καλό μεσημεράκι».

Σε έχει κουράσει η Βάνια;

Καθόλου δεν με κούρασε η Βάνια γιατί είναι ο άλλος μου εαυτός. Είναι το alter ego μου, την κουβαλάω ούτως ή άλλως μέσα μου, οπότε την έχω συνηθίσει.

Γίνεται πολλή συζήτηση για το αν θα συνεχίσει ή όχι το «Καλό μεσημεράκι» και του χρόνου. Ποια είναι η δική σου αίσθηση;

Δεν ξέρω τι απόφαση θα παρθεί –κυρίως από τον Νίκο, αν θα το συνεχίσει ή όχι–, αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι όταν κάτι είναι τόσο πετυχημένο και τόσο όμορφο, καλό είναι να σταματάει στην ακμή του. Οπότε θεωρώ ότι θα ήταν καλό να κάνουμε μια παύση, γνωρίζοντας πως θα μου λείψει πάρα πάρα πάρα πολύ όλο αυτό.

Ξεκάθαρη απάντηση. Ο Νίκος είναι ένας φίλος ζωής;

Έτσι ακριβώς, είναι φίλος ζωής. Τον γνώρισα μέσω φίλων. Ο ένας γνώρισε κάποιον και στο τέλος γίναμε μια παρέα με τον Θανάση Αλευρά, τη Ζέτα Μακρυπούλια, την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον Γιώργο Δάσκαλο. Μετά από λίγο καιρό, ο Νίκος μού πρότεινε να γίνω βοηθός του –ως βοηθός σκηνοθέτη– και αργότερα μου έγραψε ρόλους για το θέατρο.