Μάρω Λεονάρδου: «Δεν θα επέστρεφα στην τηλεόραση για κανένα λόγο, ο κύκλος έκλεισε»

Μάρω Λεονάρδου

«Ποτέ δεν θεώρησα ότι κάνω κάτι σημαντικό λόγω αναγνωρισιμότητας», λέει η Μάρω Λεονάρδου.

Συνέντευξη στην εφημερίδα Espresso και τον Ηλία Μαραβέγια έδωσε η Μάρω Λεονάρδου. Η δημοσιογράφος ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να επιστρέψει ξανά στην τηλεόραση.

Ποια έχετε καταγράψει στο μυαλό σας ως την πιο όμορφη και ποια ως την πιο δύσκολη στιγμή σας on air;

Δύσκολες ήταν οι ατελείωτες ώρες ζωντανής μετάδοσης του πρώτου πολέμου στον Περσικό. Μπορεί να έφταναν και τις 9 κάποιες φορές, τα ξενύχτια και τις βάρδιες. Η πιο όμορφη… ίσως το πρώτο μου δελτίο στον ΑΝΤ1, το πρώτο δελτίο όταν είχα κάνει μετεγγραφή στο Mega, δεν μου έρχεται τώρα στο μυαλό κάτι συγκεκριμένο. Περνούσαμε ωστόσο και καλά, με τα παιδιά στο κοντρόλ, τους τεχνικούς. Επειδή ήταν πολλές οι ώρες και ειδικά στις δύσκολες βάρδιες και στα ξενύχτια, υπήρχε πολλές φορές και συντροφικότητα, με χιούμορ και αγάπη.

Επί σειρά ετών «μπαίνατε» καθημερινά στα σπίτια του κόσμου. Σας άλλαξε η αναγνωρισιμότητα; Υπήρξαν φορές που θέλατε να περνάτε απαρατήρητη;

Ποτέ δεν θεώρησα ότι κάνω κάτι σημαντικό λόγω αναγνωρισιμότητας. Πέρασαν πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσω τι κάνω. Και είναι γεγονός ότι δεν είναι και τόσο φοβερό. Επειδή είμαι στην πραγματικότητα ελάχιστα κοινωνική και ντροπαλή, το γεγονός ότι μου μιλάνε έξω χωρίς να με ξέρουν μου έδωσε την αφορμή και την ευκαιρία να γνωρίσω ανθρώπους, να τους πλησιάσω, να μάθω πράγματα για τη ζωή που αλλιώς δεν θα γνώριζα. Οσο για το «απαρατήρητη», είμαι τόσο ξεκάθαρη στη ζωή μου, δεν κρύβω κάτι, οπότε δεν με νοιάζει στ’ αλήθεια. Στην πραγματικότητα, δεν βλέπω αν με κοιτάνε ή όχι.

Ο κόσμος που σας αναγνωρίζει σήμερα στον δρόμο σάς λέει ότι έχετε λείψει από την TV; Θα επιστρέφατε με μια ενδιαφέρουσα πρόταση;

Ναι, κάποιοι το λένε. Αλλά δεν θα επέστρεφα για κανέναν λόγο. Ο κύκλος έκλεισε.