Μάριος Αθανασίου: Ξεσπά για το πρόωρο φινάλε του «Μετά τη Φωτιά» και του «Έρωτα Φυγά» – «Σκληρό, αντιεπαγγελματικό και απαράδεκτο»

Μάριος Αθανασίου

"Θα μπορούσε να είχε γίνει με πιο μαλακό τρόπο, έτσι όφειλε να γίνει σε σεβασμό στους εργαζόμενους. Είμαστε μικρός χώρος και όλοι γνωριζόμαστε".

Τη δική του τοποθέτηση στην πρόσφατη ξαφνική διακοπή της σειράς «Μετά τη Φωτιά» από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 έκανε ο Μάριος Αθανασίου. Ο γνωστός ηθοποιός, που συμμετέχει σε άλλη σειρά του ίδιου καναλιού, ξέσπασε κατά της απόφαση του σταθμού να διακόψει τη συνεργασία του με την εταιρεία παραγωγής που είχε αναλάβει το εν λόγω σήριαλ, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στους πληγέντες συναδέλφους του, τονίζοντας παράλληλα την έλλειψη της ουσιαστικής στήριξης από το ΣΕΗ.

«Κάνω αυτό το βιντεάκι για να καταλάβετε ότι εμείς οι ηθοποιοί μπορεί να είμαστε αναλώσιμοι, μπορεί να βλέπετε την πιο ιλουστρασιόν εκδοχή μας. Υπάρχει και μία άλλη πλευρά που δεν είναι όμορφη, όπως το περιστατικό που συνέβη στα παιδιά του σήριαλ «Μετά τη Φωτιά» του ΑΝΤ1. Δεν ξέρω εάν ευθύνεται η παραγωγή ή το κανάλι και δεν με ενδιαφέρει να σχολιάσω αυτό», ανέφερε αρχικά ο Μάριος Αθανασίου.

«Το ότι οι άνθρωποι αυτοί ενημερώθηκαν μέσα σε μία ημέρα ότι απολύονται και ότι την επόμενη δεν θα βρίσκονται στην εργασία τους είναι σκληρό, αντιεπαγγελματικό και απαράδεκτο να το ζεις, γιατί το έχω ζήσει όπως και πολλοί άνθρωποι», σημειώνει ο ηθοποιός αμέσως μετά.

«Θα μπορούσε να είχε γίνει με πιο μαλακό τρόπο, έτσι όφειλε να γίνει σε σεβασμό στους εργαζόμενους. Είμαστε μικρός χώρος και όλοι γνωριζόμαστε. Ελπίζω και εύχομαι όποιος έχει την ευθύνη να μπορέσει να δημιουργήσει ένα πλέγμα ασφαλείας», υπογραμμίζει ο Μάριος Αθανασίου.

«Γνωρίζουν τα παιδιά ότι είμαστε δίπλα τους. Αυτό είναι δεδομένο, αν και γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε πρακτικά κάτι. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Είχαμε χρόνια αυτή την ανάγκη ως καλλιτέχνες και αποδεικνύεται αυτή τη στιγμή», επισημαίνει σε άλλο σημείο ο ηθοποιός.

«Παιδιά, κουράγιο. Είμαστε μαζί σας», είπε κλείνοντας το βίντεό του ο Μάριος Αθανασίου.