Μαρίνα Σάττι: «Μου έγραφαν πήγαινε πίσω στην χώρα σου»

Μαρίνα Σάττι

"Λέμε συνέχεια ότι τα παιδιά είναι σκληρά αλλά και οι μεγάλοι είναι σκληροί. Περισσότερο bullying έχω δεχτεί μεγάλη, παρά όταν ήμουν μικρή" δήλωσε η Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάττι έδωσε συνέντευξη στο Down Town και στον Τάσο Μπιμπισίδη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε όσα αρνητικά σχόλια έχει δεχθεί μέχρι σήμερα.

Υπήρχαν άνθρωποι ή καταστάσεις που σε έκανα να αμφιβάλεις; Είχες ακούσει αρνητικά σχόλια όταν ήσουν μικρή;

Από παιδιά όλοι έχουμε ακούσει σχόλια για τα πάντα. Έχω ακούσει σχόλια από το πόσο παχουλούλα μπορεί να ήμουν μια περίοδο, έχω ακούσει για τα σιδεράκια ή τα γυαλιά μυωπίας που φορούσα, σχόλια για την καταγωγή μου… Για παράδειγμα, πήγαινα μικρή στο μπαλέτο και κάποια κοριτσάκια με φώναζαν «σοκολάτα» επειδή είμαι πιο σκουρόχρωμη. Με πείραζε! Με θυμάμαι να πηγαίνω στο γραφείο της διευθύντριας και να κλαίω. Γιατί σε αυτήν την ηλικία δεν σου αρέσει να διαφοροποιείσαι. Φοβόμουν πως ότι με διαφοροποιούσε με έβγαζε εκτός της παρέας. Ενώ τώρα νιώθω πως οι ιδιαιτερότητές μας είναι αυτές που μας κάνουν μοναδικούς και «μας βάζουν στις παρέες». Λέμε συνέχεια ότι τα παιδιά είναι σκληρά αλλά και οι μεγάλοι είναι σκληροί. Περισσότερο bullying έχω δεχτεί μεγάλη, παρά όταν ήμουν μικρή. Μου έγραφαν σε σχόλια «πήγαινε πίσω στην χώρα σου» και τέτοια.

Αλλά πρέπει να αποφασίσεις πόσες φωνές θέλεις να ακούς. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που θαυμάζω είναι πρότυπά μου είναι άνθρωποι που πήγαν κόντρα στα λόγια, κόντρα στις συνταγές, τις μόδες και τις μαζικές πεποιθήσεις, που πίστεψαν στον εαυτό τους και στο όραμά τους και συνέχισαν να κοιτάνε μπροστά. Δεν πρέπει να επηρεαζόμαστε από τα λόγια των άλλων, ρε παιδί μου! Για παράδειγμα, εγώ τώρα με το «Πάλι», μόλις ανέβηκε το κομμάτι στο YouTube, βγήκα από το λογαριασμό μου, άλλαξα κωδικό και δεν βλέπω κανένα σχόλιο, δεν θέλω να ξέρω.

Άρα σε επηρεάζουν ακόμα τα αρνητικά σχόλια.

Ε, ναι, δεν έχω κάνει 25 χρόνια πορείας! Είμαι ακόμα στο ξεκίνημα, Είχα την τύχη αν γίνουν τα πράγματα πολύ γρήγορα και να εκτεθώ σε πολύ κόσμο από το πρώτο – δεύτερο τραγούδι που είχα βγάλει, οπότε δεν είχα το χρόνο να μάθω κάποια πράγματα σιγά σιγά. Με στεναχωρούσαν πάρα πολύ, τα έπαιρνα πάρα πολύ προσωπικά. Νόμιζα ότι όντως δεν είμαι καλή, νόμιζα για χρόνια ότι δεν είμαι αρκετή.