Μαριλίτα Λαμπροπούλου: «Ήταν μια παύση με κόστος οικονομικό»

Μαριλίτα Λαμπροπούλου

"Δεν θα έλεγα ότι αποτραβήχτηκα" υπογραμμίζει η Μαριλίτα Λαμπροπούλου.

Με αφορμή τη συμμετοχή στην παράσταση Οιδίπους Τύραννος, η Μαριλίτα Λαμπροπούλου παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Hello και την δημοσιογράφο Σόνια Μαγγίνα. Μέσα σε όλα, η γοητευτική ηθοποιός αναφέρθηκε στην καλλιτεχνική της απουσία κατά την περίοδο του ερχομού των παιδιών της.

Όταν έγινες μητέρα πήρες την απόφαση να αποτραβηχτείς και να αφιερωθείς σε αυτόν τον ρόλο. Μεγάλη απόφαση για μια γυναίκα, σε όποιον επαγγελματικό χώρο κι αν εργάζεται. Στον καλλιτεχνικό χώρο, ωστόσο, υπάρχει μια γενικότερη ανησυχία στους ηθοποιούς μήπως ξεχαστούν, μήπως βγουν «εκτός». Τι ζύγισες για να πάρεις αυτή την απόφαση και σε ποιον βαθμό είχες την ανησυχία της επιστροφής;

Δεν θα έλεγα ότι αποτραβήχτηκα. Ήταν μια παύση με κόστος οικονομικό αλλά καλλιτεχνικά δεν ένιωθα ανενεργή. Πέρα από κάποια πράγματα που έτσι κι αλλιώς συνέχιζα να κάνω, ακόμα και κατά τη διάρκεια της παύσης, είχα πάντα μια βεβαιότητα ότι τα πράγματα θα έρθουν τη σωστή στιγμή. Αυτό που μου γεννούσε ανησυχία ήταν η συνολική κατάσταση της Ελλάδας, η οικονομική κρίση και η καλλιτεχνική ανομβρία που πέρασε η χώρα, έπειτα ο εγκλεισμός του κορονοϊού… Αυτά ήταν μεγάλες δυσκολίες. Όμως να δουλεύω, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, δεν σταμάτησα στ’ αλήθεια ποτέ.

Υπήρξε κάποια στιγμή κατά την απουσία σου που είδες μια δουλειά και σκέφτηκες πως θα ήθελες να είσαι μέρος της;

Η απουσία μου συνέπεσε με την περίοδο της κρίσης, όπου η ποιότητα των παραγωγών δεν ήταν αξιοζήλευτη. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπα και πριν, δεν ήμουν ανενεργή θεατρικά.