Μαριάννα Τουμασάτου: «Υπάρχει συνάδελφος που έχει «πεθάνει» για μένα»

Μαριάννα Τουμασάτου

«Όσα χρόνια είμαι στο θέατρο, δύο φορές μου έχει τύχει να τσακωθώ με συνάδελφο».

Η πρωταγωνίστρια της νέας καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα», Μαριάννα Τουμασάτου, ομολογεί σε συνέντευξη της στον Γιάννη Πουλόπουλο και στο Page 2 της Νέας Σελίδας ότι μπορεί να γίνει σκληρή όταν πειράξουν τα πρόσωπα που αγαπάει, αποκαλύπτει ότι υπάρχει συνάδελφος τον οποίο έχει διαγράψει από τη ζωή της.

Τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση σε είχαμε συνηθίσει σε κωμικούς ρόλους. Τι σου κέντρισε το ενδιαφέρον στην νέα καθημερινή δραματική σειρά του ΑΝΤ1 «Γυναίκα χωρίς όνομα»; Είχα πάνω από δέκα χρόνια να παίξω σε δραματική σειρά- από τη «Βέρα στο δεξί»- και είναι η πρώτη φορά που καλούμαι να ερμηνεύσω έναν τέτοιον ρόλο. Η Μαρία Γεωργιάδου έχει γράψει ένα πολύ ενδιαφέρον σενάριο.  Κι αυτό που μου αρέσει στην ηρωίδα που υποδύομαι είναι αν και δεν είναι κακιά, μπορεί βάσει των συνθηκών να γίνει πολύ σκληρή. Και η Ρεγγίνα στη «Βέρα στο δεξί» είχε δύσκολες στιγμές, αλλά η Κάτια, όπως θα δούμε στα πρώτα επεισόδια που παρακολουθούμε το παρελθόν της, έχει ακραία συναισθήματα κι αυτό την οδηγεί και σε ακραίες συμπεριφορές. Αυτό βέβαια δεν την κάνει απαραίτητα αντιπαθητική, γιατί νομίζω ότι και ο κόσμος που θα δει τη σειρά μπορεί να μην την δικαιολογήσει, αλλά θα την αιτιολογήσει για τον τρόπο που φέρεται και αντιδρά.

Είπες προηγουμένως ότι η Κάτια γίνεται εξαιτίας των συνθηκών πολύ σκληρή. Τι μπορεί να σε κάνει να αντιδράσεις με τον ίδιο τρόπο; Καλά, να κάνω αυτά που θα κάνει η Κάτια δεν υπάρχει περίπτωση, αλλά παρόλο που είμαι ένας πολύ καλόβολος άνθρωπος που κάνει τρομερή υπομονή, αν με φέρεις στα όριά μου, μπορώ να γίνω σκληρή! Δεν θα κάνω κακό σε κανένα, αλλά μου έχει τύχει να καταργήσω από τη ζωή μου άνθρωπο, να περνάει από δίπλα μου και να μην τον βλέπω! Υπάρχει συνάδελφος που μου φέρθηκε τόσο άσχημα που δεν υπάρχει πια για εμένα! Είναι σαν να έχει πεθάνει. Κι αυτό που με θυμώνει περισσότερο είναι να κάνεις κακό σε κάποιον που αγαπώ.

Θα περίμενε κανείς σε έναν χώρο τέχνης, όπως είναι το θέατρο, να μην υπάρχουν ακραίες συμπεριφορές, αλλά πολλοί ηθοποιοί έχουν πει ότι έχουν δει να πέφτει ξύλο στα παρασκήνια. Έχεις γίνει ποτέ μάρτυρας μίας τέτοιας σκηνής; Οι ηθοποιοί δεν είμαστε ούτε άγιοι, ούτε άνευροι. Και ειδικά σε εμάς που παίζουμε με το συναίσθημα είναι εύκολο να δημιουργηθεί εντάσεις. Εμένα, όσα χρόνια είμαι στο θέατρο, δύο φορές μου έχει τύχει να τσακωθώ με συνάδελφο. Δεν είμαι άνθρωπος που τσακώνεται ή προκαλεί εντάσεις, αλλά υπάρχουν ηθοποιοί που δεν σε αφήνουν να σταυρώσεις λέξη ή που σε ενοχλούν την ώρα που παίζεις. Ε, αν συμβεί μία, δύο και παρόλο που του κάνεις παρατήρηση το συνεχίζει, δεν θα τσακωθείς; Αλλά επειδή δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστική και έχω καλή διάθεση απέναντι στους συναδέλφους μου, εκτός από τα δύο αυτά περιστατικά δεν έχω να σου πω κάτι άλλο.