Μαριάννα Πολυχρονίδη για Θάνο Μικρούτσικο: «Μου λείπει πολύ η καθημερινή επαφή»

Μαριάννα Πολυχρονίδη

"Με έπαιρνε κάθε πρωί τηλέφωνο" εξομολογείται η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Μαριάννα Πολυχρονίδη στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα με αφορμή την καθημερινή σειρά του OPEN, «Έρωτας φυγάς». Η όμορφη πρωταγωνίστρια μίλησε, μεταξύ άλλων, για την συνεργασία που είχε με τον αείμνηστο Θάνο Μικρούτσικο και τη δύσκολη της διαχείριση στην απώλεια του.

Εκτός από την υποκριτική, έχετε διαγράψει και μια πολύ αξιόλογη πορεία στη μουσική. Έχετε συνεργαστεί με σπουδαίους δημιουργούς, μεταξύ αυτών ο Θάνος Μικρούτσικος. Πως αισθάνεστε που υπήρξατε η ερμηνεύτρια της τελευταίας του δισκογραφικής δουλειάς;

Είναι πράγματα που την ώρα που συμβαίνουν δεν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος τους. Εκείνη την ώρα έχεις το νου σου να φανείς αντάξια της εμπιστοσύνης του δημιουργού που σου εμπιστεύεται το έργο του. Αργότερα συνειδητοποιείς τι έγινε. Μου λείπει πολύ η καθημερινή επαφή με τον Θάνο. Με έπαιρνε κάθε πρωί τηλέφωνο. Οι συνεργάτες που επέλεγε ο Θάνος ήθελε να είναι και φίλοι του. Δεν τον ενδιέφερε μια τυπική συνεργασία, επιδίωκε μια ουσιαστική και αληθινή σχέση.

Μου λείπει η θέση που έπαιρνε απέναντι στα πράγματα. Είχε πάντα μια πολύ βαρύνουσα γνώμη πάνω σε όλα τα θέματα. Κάποιος που θα διαβάσει τη συνέντευξη μπορεί να πει «πάλι τα ίδια λέει αυτή», αλλά ο Θάνος πίστευε ότι το μεγαλύτερο δώρο που μας έχει δοθεί είναι ο χρόνος και ότι πρέπει να εκμεταλλευόμαστε κάθε δευτερόλεπτο – και αυτό είναι που κυρίως κραταώ από εκείνον και μάλιστα έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το ξεχνώ. Βέβαια, δεν μπορώ να το τηρώ πάντα. Υπάρχουν και στιγμές που κουράζομαι, που βαριέμαι, αλλά όποτε το θυμάμαι και προσπαθώ για αυτό, βγαίνω πάντα κερδισμένη.