Μαρία Σπυράκη: Το σχόλιό της για τις τηλεοπτικές άδειες και το φάσμα της ανεργίας

Μαρία Σπυράκη

«Είναι πολύ δύσκολο να βλέπω τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκα πολλά χρόνια στο πεζοδρόμιο να μην πληρώνονται…».

Συνέντευξη στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” και τη Σάσα Σταμάτη παραχώρησε η Μαρία Σπυράκη που μίλησε για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Θα γύριζες ξανά στη δημοσιογραφία;

Όχι. Δούλεψα στη δημοσιογραφία 22 χρόνια και παραιτήθηκα για να είμαι υποψήφια ευρωβουλευτής. Ο κύκλος στη δημοσιογραφία έκλεισε με την εκλογή μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μαρία Σπυράκη

Έχεις αφήσει τη δική σου σφραγίδα στο Mega. Θέλω να μου πεις τα συναισθήματά σου για αυτά που συμβαίνουν τώρα.

Είναι πολύ δύσκολο να βλέπω τους ανθρώπους με τους οποίους συνδέθηκα πολλά χρόνια στο πεζοδρόμιο να μην πληρώνονται μήνες τώρα ή να αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας. Γιατί δεν είναι μόνο το Mega. Είναι ο Alpha, είναι το Star. Με όλα τα παιδιά αυτά που έχουν οικογένειες δουλέψαμε ατέλειωτες μέρες και πολλές νύχτες μαζί. Η επιλογή της κυβέρνησης για τον διαγωνισμό-παρωδία δεν έλαβε μεταξύ άλλων καθόλου υπόψη ότι τουλάχιστον 3.000 οικογένειες που συνδέονται με τη δραστηριότητα των καναλιών θα περάσουν στην ανεργία. Η ευαισθησία, βλέπετε, εξαντλείται σε εργαζόμενους ψηφοφόρους-πελάτες… Ο οπερατέρ, η μακιγιέζ, η κομμώτρια, ο ρεπόρτερ, που δεν φαίνονται, και ο παραγωγός δεν ανήκουν σε συντεχνίες που μπορούν να παραλύσουν το κέντρο…