Μαρία Σάκκαρη: «Είμαι πολύ καλά στα προσωπικά μου»

Η Μαρία Σάκκαρη από την ελίτ του παγκόσμιου τένις μιλάει για τις επιτυχίες και την ευτυχία της σε όλα τα επίπεδα.

Η Μαρία Σάκκαρη αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, το πρόσωπο των ημερών, καθώς με την εκπληκτική εμφάνισή της στο Ρολάν Γκαρός, όπου στις λεπτομέρειες δεν προκρίθηκε στον τελικό, μπήκε για τα καλά στην ελίτ του παγκόσμιου τένις και πλέον κάνει παρέα στον άλλο κορυφαίο του είδους, τον Στέφανο Τσιτσιπά. Για τη Μαρία, βεβαίως, η συγκεκριμένη επιτυχία δεν ήρθε καθόλου τυχαία, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά και έχει σημειώσει απίστευτη εξέλιξη στο παιχνίδι της. Φυσικά, σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι βάσεις πάνω στις οποίες ξεκίνησε και αυτές ήταν πολύ στέρεες και σωστές, καθώς δημιουργήθηκαν από δύο πολύ αγαπημένα της πρόσωπα.

Η μητέρα της, Αγγελική Κανελλοπούλου, έχει τη δική της λαμπρή πορεία στο επαγγελματικό τένις και είναι πάντα δίπλα της, αλλά και ο παππούς της, Δημήτρης Κανελλόπουλος, που είχε επίσης γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο, ήταν ο πρώτος άνθρωπος που ανέλαβε να προπονήσει τη μικρή Μαρία.

Έκτοτε, η Μαρία Σάκκαρη πήρε μέρος σε πολλά τουρνουά στην Ελλάδα και στη συνέχεια και σε παγκόσμιο επίπεδο, σημειώνοντας πολύ σημαντικές επιτυχίες, που επιβεβαίωναν το ατόφιο ταλέντο και τη δυναμική της. Για όσους παρακολουθούσαν από κοντά την πορεία της, ήταν μόνο θέμα χρόνου οι εμφανίσεις που θα την ωθούσαν προς την καθιέρωσή της στις κορυφαίες τενίστριες του κόσμου. Σε αυτό το μεγάλο βήμα την έχουν βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, όπως έχει δηλώσει και η ίδια, ο γυμναστής της, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, παλιά δόξα του στίβου και εκ των κορυφαίων του είδους στη χώρα, και ο προπονητής της, Τομ Χιλ, που την εξέλιξε σε τεχνικό επίπεδο. Μαζί τους, η Μαρία έχει αναπτύξει εξαιρετική χημεία και έχει δουλέψει ατελείωτες ώρες. Αυτό δεν σταμάτησε ούτε την περίοδο της καραντίνας, κατά την οποία η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με… σπαρτιάτικη τακτική, όπως την αποκαλεί, εξαιτίας της καταγωγής του μπαμπά της, προπονήθηκε πολύ σκληρά, σε επίπεδο τόσο εκγύμνασης όσο και τακτικής και βγήκε κερδισμένη.

Σε αυτή την προσπάθεια, βεβαίως, δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει, αν δεν είχε την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς της, όπως δηλώνει στο Secret των Παραπολιτικών και την Σάσα Σταμάτη. «Η οικογένειά μου είναι το στήριγμά μου. Οι γονείς μου και τα αδέλφια μου, ο Γιάννης και η Αμάντα, με στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και είναι δίπλα μου και στις νίκες και στις ήττες», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτησή μας για το αν είναι ευχαριστημένη από την παρουσία της στο Ρολάν Γκαρός ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα, αν και θα μπορούσα να είχα φτάσει στον τελικό – για έναν πόντο έχασα τον αγώνα. Ομως, όλα αυτά τα αφήνω πίσω μου, γιατί ακολουθούν άμεσα πολύ μεγάλες προκλήσεις. Ετοιμάζομαι για το ταξίδι μου στο Λονδίνο, για το επόμενο Grand Slam, το Wimbledon. Επίσης, ακολουθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που είναι στα τέλη Ιουλίου», σημείωσε.

Παράλληλα με την ευτυχία της στο αγωνιστικό επίπεδο, η Μαρία βιώνει την ευτυχία και στα προσωπικά της. Τους τελευταίους μήνες, η Ελληνίδα τενίστρια είναι μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, γιο του πρωθυπουργού, ο οποίος μάλιστα στήριξε με μεγάλη αγωνία και πάθος τις προσπάθειές της από τις εξέδρες του Ρολάν Γκαρός, ενώ λίγες ημέρες μετά την επιτυχία δημοσιοποίησαν στα social media κοινές τους φωτογραφίες. «Στα προσωπικά μου είμαι πολύ καλά και θεωρώ ότι ένας αθλητής πρέπει να έχει ισορροπία  τόσο στην προσωπική ζωή όσο στην επαγγελματική, γιατί έτσι αποδίδει καλύτερα», δηλώνει σήμερα η Μ. Σάκκαρη, επιβεβαιώνοντας την υπέροχη περίοδο που διανύει στη ζωή της μέσα και έξω από τα courts. Για τους καλά γνωρίζοντες, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο, όσα είδαμε στο φημισμένο γαλλικό Grand Slam αποτελούν μόνο την αρχή μεγάλων επιτυχιών για την πιο ταλαντούχα Ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών.