Μαρία Νικόλτσιου: «Πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν δυσλειτουργικές συνεργασίες»

Μαρία Νικόλτσιου

"Το ζητούμενο είναι να μην τις αφήνεις να γίνονται τοξικές" ομολογεί η Μαρία Νικόλτσιου.

Με αφορμή το ανανεωμένο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η Μαρία Νικόλτσιου παραχώρησε συνέντευξη στη Real life και τη δημοσιογράφο Πολυξένη Καραμίχα. Μέσα σε όλα, η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στον ανταγωνισμό του χώρου, τις παρεμβάσεις και τις δύσκολες στιγμές.

Ποια θέματα σας δυσκολεύουν στον αέρα;

Κυρίως αυτά που έχουν να κάνουν με παιδιά που χάνονται. Είναι δύσκολη η διαχείριση του ανθρώπινου πόνου. Πρέπει, όμως, να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να σεβαστείς απόλυτα τη σοβαρότητα της στιγμής, χωρίς καμιά δραματοποίηση.

Προτιμάτε την παρουσίαση ή το ρεπορτάζ;

Ήμουν, είμαι και θα είμαι ρεπόρτερ. Ακόμα και όταν παρουσιάζω, ρεπόρτερ νιώθω.

Η δημοσιογραφία είναι ένας απαιτητικός και ανταγωνιστικός χώρος. Τι σας έχει προβληματίσει πιο πολύ σε αυτή τη δουλειά;

Για πολλά χρόνια έκανα έναν διαρκή αγώνα για να μπορέσω να συνδυάσω οικογενειακή ζωή, παιδιά, εγκυμοσύνες, πρωινά ξυπνήματα και κούραση με ένα επάγγελμα που λατρεύω. Ήταν ένας ανταγωνισμός με τον χρόνο, την καθημερινότητα και την προσπάθεια μου να είμαι καλά και να ανταπεξέρχομαι όσο καλύτερα γίνεται σε αυτό που μου έχει ανατεθεί. Αν με ρωτάς για δυσλειτουργικές συνεργασίες, πάντα υπάρχουν και θα υπάρχουν στα ανταγωνιστικά επαγγέλματα. Το ζητούμενο είναι να μην τις αφήνεις να γίνονται τοξικές και να κοιτάς μπροστά.

Έχετε δεχθεί παρέμβαση σε ρεπορτάζ σας;

Ο έμπειρος δημοσιογράφος με τα χρόνια μαθαίνει ότι οι μόνες παρεμβάσεις που μπορεί να δεχθεί… είναι της συνείδησης του.