Μαρία Μπεκατώρου: «Δεν θα παρουσίαζα reality, δεν είμαστε όλοι για όλα»

Μαρία Μπεκατώρου

"Με φοβίζει ότι θα έχουμε πισωγυρίσματα με τον κορονοϊό, αλλά ότι θα “παγώσει” το YFSF δεν νομίζω. Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι", λέει η Μαρία Μπεκατώρου.

Ερωτικό, διασκεδαστικό και απολαυστικό! Το νέο all star Your Face Sounds Familiar επιστρέφει στον ΑΝΤ1, με παλιούς και αγαπημένους παίκτες έτοιμους να τα δώσουν όλα επί σκηνής. Η Μαρία Μπεκατώρου είναι ενθουσιασμένη που θα μας καλησπερίσει ξανά, κάνοντας τα βράδια της Κυριακής άκρως ανταγωνιστικά!

Απόγευμα στην πόλη. Η Μαρία Μπεκατώρου έχει τελειώσει κάποιες δουλειές στο κέντρο της Αθήνας και πηγαίνει να πάρει το αυτοκίνητό της από το πάρκινγκ. Στον δρόμο σταματά να αγοράσει χορτόπιτα για εκείνη και τον άντρα της. Μπαίνει στο αυτοκίνητο, η μάσκα βγαίνει και η κουβέντα της με τον Βασίλη Ανδριτσάνο, για το περιοδικό Τηλέραμα, ξεκινά…

Έφτασε η ώρα για το νέο «Face». Πώς νιώθεις φέτος, δεδομένου ότι το περσινό κόπηκε λόγω πανδημίας και δεν πρόλαβες να το χαρείς;
«Όταν μου ανακοίνωσαν ότι θα γίνει, και μάλιστα σε αυτή τη μορφή, πέταξα από τη χαρά μου. Τρελάθηκα, γιατί και η επιλογή των καλλιτεχνών ήταν καταπληκτική! Με τους περισσότερους είμαστε φίλοι, έχουμε δεθεί, είχαμε μια φανταστική χημεία. Μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι μια όαση σε αυτή τη μιζέρια που ζούμε όλοι».

Σου έμεινε ένα παράπονο που αντίστοιχα σόου σαν το δικό σας, το «Just the 2 of Us» για παράδειγμα, επέστρεψαν στον αέρα μετά το lockdown;
«Το άφησα πίσω μου, αποφασίστηκε να τελειώσει, το δέχτηκα… Ήταν τόσο περίεργο όλο αυτό που συνέβη με την πανδημία. Εμένα πιο πολύ λοιπόν με ένοιαζε αυτό που ήρθε στη ζωή μας και την άλλαξε και λιγότερο τα επαγγελματικά».

Φέτος είστε μια all star παρέα. Τι θα δούμε;
«Ξεκινάμε από το πολύ βασικό, τη διάθεση. Η καλή διάθεση φέρνει και καλή ενέργεια σε ό,τι κάνουμε στη ζωή μας. Όλοι οι συμμετέχοντες έχουν τρελή διάθεση να το κάνουν αυτό και θα δείτε ό,τι δεν έχετε δει μέχρι τώρα. Εκεί που, ας πούμε, έχετε στο μυαλό σας τη Στέλλα Κονιτοπούλου από τον Θανάση Αλευρά ή τη Γωγώ Τσαμπά από τον Κώστα Δόξα, σας λέω με το χέρι στην καρδιά πως υπάρχει κι άλλο μετά από αυτό!»

Σε προβληματίζει που δεν θα έχετε κοινό;
«Όταν έγινε για πρώτη φορά πέρυσι, δεν μου ήταν καθόλου εύκολο, γιατί ο παλμός του κόσμου είναι μεγάλο πράγμα, και ήταν περίεργο. Τώρα όμως έχει διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο το πλατό, που νομίζω πως δεν θα φανεί σε κανέναν μας η έλλειψη του κοινού».

Φοβάσαι μήπως έχουμε πισωγυρίσματα με τον κορονοϊό και «παγώσει» πάλι το σόου;
«Με φοβίζει ότι θα έχουμε πισωγυρίσματα, αλλά ότι θα “παγώσει” δεν νομίζω. Φέτος είμαστε πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι. Τώρα πια έχουμε νέες συνθήκες και στην προετοιμασία των παικτών».

Τι σου έχει λείψει περισσότερο τους τελευταίους μήνες της παρατεταμένης καραντίνας;
«Μου έχουν λείψει πάρα πολύ το θέατρο και το σινεμά, το να μπορώ να πάω για καφέ, για ποτό ή σε ένα εστιατόριο με τον άντρα μου ή με τις φίλες μου τις κολλητές. Και μου έχουν λείψει πάρα πολύ και τα ταξίδια. Δεν έκανα πολλά, αλλά ακόμα και το ένα ταξίδι τον χρόνο ήταν ωραίο συναίσθημα. Μου έχει λείψει η αλλαγή των εικόνων. Αυτό που δεν μου αρέσει, που εγώ ευτυχώς έχω τη δουλειά μου και βγαίνω έξω, είναι ότι ζούμε συνέχεια το ίδιο πράγμα. Νομίζω ότι αυτό το lockdown έχει επηρεάσει πιο πολύ τον κόσμο. Ξαναγυρνάς πίσω και ξαναζείς τις ίδιες καταστάσεις και πάλι από την αρχή. Εγώ νομίζω ότι πια ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Έχουμε πολλές συμμετοχές στο “Still standing” γιατί ο κόσμος θέλει με κάποιον τρόπο να βγαίνει έξω, να αλλάζει παραστάσεις».

Σε λίγες εβδομάδες ξεκινάει στον ΑΝΤ1 η «Φάρμα». Ριάλιτι παιχνίδι θα παρουσίαζες;
«Δεν το έχω κάνει και δεν θα το κάνω! Δεν είμαστε όλοι για όλα. Το ότι είμαι παρουσιάστρια δεν σημαίνει ότι μπορώ να κάνω τα πάντα στην τηλεόραση».

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου ως παίκτρια σε ριάλιτι επιβίωσης;
«Δεν θα πήγαινα ούτε ως παίκτρια. Κατ’ αρχάς δεν μπορώ να κλειστώ κάπου και να νιώθω ότι με ακούνε, με βλέπουν, έχει κάμερες… Ούτε είμαι πολύ εύκολη στις συναναστροφές μου. Μπορεί να φαίνομαι και είμαι κοινωνική, εντάξει, αλλά δεν μπορώ να κάνω χωριό εύκολα με ανθρώπους, εννοώ σε καθημερινή τριβή, δίχως να τους ξέρω. Τους βλέπω και στο “Survivor”! Δεν μπορώ με τις λάσπες, φοβάμαι και τα έντομα, είναι πολλά τα θέματά μου, δεν είναι ένα και δύο να πεις…»

Τελευταία βλέπουμε γυναίκες και άντρες να καταγγέλλουν περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης ή ψυχολογικής βίας στον εργασιακό χώρο. Έχεις έρθει ποτέ σε άβολη θέση;
«Ακούω τόσα πολλά και αισθάνομαι τυχερή που δεν έχω έρθει σε άβολη θέση. Η αλήθεια όμως είναι ότι εγώ πάντα δούλευα σε περιβάλλοντα ασφαλή. Έχω μείνει άναυδη… Κατά καιρούς ακούς ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα, αλλά όχι με τη διάσταση που έχουν πάρει τώρα. Πιστεύω πως καλώς γίνεται όλο αυτό που γίνεται. Εγώ δεν μπορώ να κρίνω… Αυτό που θα πω ως γυναίκα, που βλέπω γυναίκες να κουβαλάνε ένα βάρος χρόνων, είναι ευτυχώς που ανοίγουν τον δρόμο και οι άνθρωποι που έχουν κάνει ό,τι έχουν κάνει θα φοβούνται να το ξανακάνουν. Δεν είναι άτρωτοι και αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο για μας!»

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή σου;
«Πολύ σημαντικό! Ο έρωτας είναι δημιουργία, είναι έμπνευση, είναι κινητήριος δύναμη, είναι διάθεση, είναι όλα».

Πώς θα γιορτάσεις την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου;
«Έχει γενέθλια η βαφτιστήρα μου η Ελένη, οπότε νομίζω ότι θα βρούμε έναν τρόπο μα είμαστε όλοι μαζί».